Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otec z Plzně unesl své dva syny: Vydali na něj evropský zatykač!

Pátrání po otci z Plzně: Nerespektoval rozhodnutí soudu, odjel se svými syny neznámo kam!
Pátrání po otci z Plzně: Nerespektoval rozhodnutí soudu, odjel se svými syny neznámo kam!  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, simao - 
11. června 2014
11:12

Soud svěřil jeho děti do péče matky, otec z Plzně Robert (38) se to však rozhodl nerespektovat. S dětmi (6 a 10) ujel neznámo kam. Je však rázem obviněn z únosu a byl na něj vydán dokonce i mezinárodní zatykač! Dle policie se však patrně vyskytuje v okolí Plzně. Viděli jste ho?

Česká, ale i rakouská policie pátrá po Plzeňanovi a jeho dvou dětech ve věku šest a deset let. Robert Andreš nerespektuje rozhodnutí rakouského soudu o svěření synů do péče matky a s dětmi se zdržuje neznámo kde. Obviněn byl z několika trestných činů, byl na něj vydán zatykač pro únos. Dle policie se pohybuje v Plzni a okolí. ČTK o tom dnes informovala policejní mluvčí Ivana Telekešová.

"Otec je obviněn ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, poškozování cizí věci, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Dále byl na hledaného vydán dne 15. května 2014 rakouským soudem v Linci evropský zatykač pro trestný čin únos dětí," uvedla mluvčí.

Robert Andreš je střední postavy, má modré oči a krátce střižené hnědé vlasy. Mladší ze synů, Rafael, je střední postavy, vysoký asi 120 centimetrů, má modré oči a krátké hnědé vlasy. Starší z chlapců, Andreas, je střední postavy, vysoký asi 140 centimetrů, má modré oči a krátké blond vlasy. Policisté v souvislosti s pátráním žádají občany o jakékoliv informace.

Matka oba chlapce podle policie naposledy viděla loni v červnu, rakouský orgán sociálně-právní ochrany dětí fyzicky děti viděl letos v polovině února. "Operativním šetřením bylo zjištěno, že hledaný se pohybuje v Plzni a okolí. Může se pohybovat osobním vozem Ford Mondeo modré barvy s registrační značkou RO-462CW nebo modrým vozem Volkswagen Passat značky RO-344CV," dodala mluvčí.

Česká i rakouská policie pátrají po Robertovi a jeho dvou synech Andreasovi a Rafaelovi Česká i rakouská policie pátrají po Robertovi a jeho dvou synech Andreasovi a Rafaelovi | Policie ČR

kodlofon ( 11. června 2014 14:11 )

Tak se ukaz ty ty nadhero.Bych te chtel videt.Fotr vypada hrozne ale ty deti jako deti.Roztomile.

miriam ( 11. června 2014 11:38 )

tn.nova.cz: "...Robert Andreš nerespektuje rozhodnutí rakouského soudu o svěření synů do péče matky..." Ale copak? Že by rakouské soudy byly tak tupé a neevropské, aby nevěděly, že nejlepší pro děti je přece střídavá péče? Zaostale svěřují děti do péče matek? A místní fanatici ze střídavka.cz s tím nic nedělají???

aledis ( 11. června 2014 11:35 )

Copak to? Zli Rakusaci nedali hodnemu tatinkovi stridavou peci?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání