Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policie spěchala k rvačce a na přechodu zabila muže

Vozidlo městské policie v Kladně srazilo na přechodu chodce
Vozidlo městské policie v Kladně srazilo na přechodu chodce  (Autor: Foto - Policejní deník)
Autor: ČTK, ljš - 
28. května 2014
09:32

Spěchali ke rvačce a došlo k tragédii. Na osvětleném přechodu pro chodce vstoupil strážníkům kladenské městské policie do cesty muž. Bohužel svým zraněním na místě podlehl.

Nehoda se stala kolem 22:45 v části Kročehlavy v Unhošťské ulici. Auto strážníků jelo se zapnutými majáky k ohlášené rvačce. "Skupinka čtyř lidí se chystala přecházet silnici, tři se údajně zastavili a jeden pokračoval dál," uvedla mluvčí kladenských strážníků Markéta Fröhlichová. Na místo nehody dorazil také policejní psycholog.

Při tragické nehodě zemřel jednatřicetiletý muž z Kladna, který údajně šel domů z práce. "Zkouška prokázala, že čtyřiatřicetiletý řidič vozu strážníků nebyl pod vlivem alkoholu," řekla mluvčí kladenských policistů Michaela Nováková. Policisté čekají na výsledky pitvy, které by měly být zhruba do týdne, ale ani sražený muž pravděpodobně pod vlivem alkoholu nebyl. Vyšetřování události pokračuje. Způsobená škoda činí asi 30.000 korun.

Kladenští strážníci vážně havarovali v srpnu 2011 v ulici Cyrila Boudy, když spěchali vysokou rychlostí k zásahu. Zraněni byli tři, jeden z nich později zemřel a řidič přežil s trvalými následky. Byl odsouzen k tříleté podmínce a zákazu řízení na čtyři roky.

Podobná nehoda se na stejném místě stala i v roce 2009. Policejní vůz, který jel se zapnutým majákem k zásahu, se tehdy střetl s osobním autem. Jeho řidička utrpěla těžká zranění, kterým později podlehla. Tři policisté z nehody vyvázli s lehčími poraněními. Řidič policejního auta byl později také odsouzen k podmíněnému trestu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání