Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Čech ukradl v Británii auta z půjčoven za 7,4 milionu: Dostal dva a půl roku v base!

Olah kradl většinou luxusní auta z půjčoven.
Olah kradl většinou luxusní auta z půjčoven.  (Autor: Policie UK/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp, ČTK - 
16. května 2014
14:11

Vychytralými krádeži aut z půjčoven si Čech Martin Olah (31) přišel na úctyhodný 7,4 milionu Kč. Jenže tak dlouho si vydělával svou ilegální činností, až nad ním spadla klec. Soud ho nyní poslala na dva a půl roku za mříže.

Po Olahovi pátrali policisté několika evropských států, neboť se více než rok zdržoval mimo Velkou Británii. Na ostrovy se vrátil v prosinci, aby na Vánoce navštívil rodinu, která tam trvale žije. Policie jej okamžitě zadržela.

Podle britských vyšetřovatelů byl muž spojen se skupinou dalších zlodějů aut, kteří byli odsouzeni již loni v srpnu. „Krádeže aut z půjčoven, zvláště těch na letištích, jsou velkým problémem, ale po odsouzení té pětice minulý rok jedna z firem pronajímajících auta uvedla, že jsme jí snížili ztráty o polovinu,“ uvedl podle deníku šéf vyšetřovatelů Jean Seager.

Po zadržení svých kumpánů v roce 2012 ale český občan z Británie uprchl. Poprvé se tam snažil vrátit loni v březnu, ale kvůli zfalšovaným dokumentům jej přes hranice nepustila francouzská policie.Mezi sedmi auty, za jejichž krádeže mu soud vyměřil trest, jsou i dva vozy z půjčovny na londýnském letišti Stansted.

Jeden z ukradených vozů byl podle vyšetřovatelů s falešnou dokumentací zajištěn v České republice. Ukradený mercedes v hodnotě 75 tisíc liber zase zastavili policisté v Belgii, kde jej řídila manželka nyní odsouzeného Čecha.

b1dks69l ( 24. května 2014 18:21 )

b1dks69l ( 24. května 2014 18:17 )

CO VY CESKY ***I VY NEKRADETE ZE?VY SI DELATE OSTUDU SAMI VE SVETE,PROTOZE VY JSTE NEJVETSI RASSISTI NA SVETE A CELY SVET TO OVAS VY A ZLODEJI JSTE CISLO 1.CIGANI CESKY SE TO NAUCILI OD VAS,ZA TY LETA CO TAM ZIJI?A TY VASE RASSISTICKE KOMENTY TO TAK PASUJE K VAM,***I,GO TO HELLL,BASTARDI!!!!!!!

ivika4 ( 17. května 2014 22:33 )

Čech jó ?No to bych se fakt hádala tenhle je čistokrevnej ,to pozná každý!

londynskypes ( 17. května 2014 11:38 )

londynskypes ( 17. května 2014 11:37 )

jak jinak nez c.i..gna

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání