Kriminalisté v úterý 11. března 2014 v odpoledních hodinách zadrželi dva muže důvodně podezřelé z krádeží osobních motorových vozidel. Oběma mužům kriminalisté sdělili obvinění z šestnácti krádeží osobních motorových vozidel v celkové hodnotě vyšší než dva miliony korun.

Od počátku letošního roku kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje ve spolupráci s kriminalisty Územního odboru Rakovník monitorovali dvojici mužů, kteří se zabývali krádežemi osobních motorových vozidel Škoda Octávia.

Krádeže prováděli zásadně v dopoledních hodinách, a to jak na území Středočeského kraje, tak v lokalitách Prahy 5 a Prahy 6. Každý z nich měl svoji dílnu. Zde odcizená vozidla rozebírali a následně distribuovali. Jedna dílna se nacházela v průmyslovém areálu v Praze 5 a druhá na Rakovnicku. Při domovních prohlídkách kriminalisté nalezli části odcizených motorových vozidel, finanční hotovost a také nářadí sloužící ke krádežím. Obviněným byl zajištěn majetek. Jednalo se o dvě osobní motorová vozidla, jednu dodávku, veterána, vozidlo sloužící k odtahu a vybavení dílny.

Návrhu na vzetí devětatřicetiletého muže do vazby Okresní soud Rakovník vyhověl. Muž byl v minulosti již devětkrát soudně trestán převážně za majetkovou trestnou činnost související s motorovými vozidly. V době páchání trestné činnosti měl uloženou podmínku odnětí svobody do roku 2018. Druhý, jednou soudně trestaný, šestatřicetiletý muž je vyšetřován na svobodě.

Osobní motorová vozidla právě uvedené tovární značky jsou nejčastěji kradenými. Apelujeme na majitele všech motorových vozidel, aby si svůj majetek zabezpečili před odcizením a pachatelům tak co nejvíce jejich činnost znesnadnili. Rozhodně není na místě zabezpečení vozidel podceňovat.

mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová tisková mluvčí PČR FOTO + VIDEO: PČR