Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muže, který kladivem mlátil prodavačku hraček, udal ještě horší násilník

Autor: op - 
24. března 2014
13:23

Pod záminkou, že jde synovi koupit autíčko, začal brutálně mlátit prodavačku v hračkářství kladivem! Žena jeho běsnění přežila podle znalců jen zázrakem. Šestatřicetiletý Ludvík Ruszo stanul před soudem údajně díky udání Tomáše Zavřela, odsouzeného v případu vraždy patnáctileté Petry.

Loupežné přepadení se odehrálo předloni 21. prosince. Ludvíka, kterému nyní za pokus vraždy hrozí až výjimečný trest, k obchodu dovezl jeho kamarád Milan Trnka (22). Ten je na rozdíl od kumpána na svobodě a za pomoc k loupeži může dostat až deset let.

„První rána zezadu byla spíš jako rána elektřinou. On pořád křičel jako pomatený: Zabiju tě! Padlo několik ran kladivem do hlavy. Nabízela jsem mu peníze z pokladny. Nakonec mi vzal přes osm tisíc a odešel,“ popsala vražedný útok oběť.

Obžalovaní kvůli její výpovědi museli opustit soudní síň, protože černovlasá žena z nich má pořád strach. Ludvík Ruszo včera u soudu nechtěl vypovídat.

Skoro vraha udal vrah

Policistům se však loni 20.září k činu přiznal. Zatkli ho až poté, co ho údajně udal jeden z vrahů školačky Petry Tomáš Zavřel, který za brutální vraždu dívky dostal 22 let.

Chtěl jsem peníze na nájem

„Moc mě to mrzí, prodavačku jsem nechtěl napadnout. Kladivo jsem použil ze strachu, že mi nedá ty peníze,“ hájí se Ludvík Ruszo. A tvrdí, že před Vánocemi 2012 potřeboval peníze na nájem, proto se rozhodl loupit. Původně chtěl přepadnout jiný obchod, ale když v něm viděl dva lidi, tak se rozhodl pro hračkářství Jitky K.

romkavbase ( 24. března 2014 15:30 )

hm hrozí výjmečný trest. to známe dostane pár let a chudák paní prodavačka, se bude bát po celý život, kdy na to h.ovado narazí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání