Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kauza metyl: Podle znalce netrpí strůjci aféry psychickou poruchou. Vše dělali kvůli penězům!

Psycholog Michal Pernička tvrdí, že tři hlavní podezřelí v kauze methanol jednali jen a pouze kvůli svému prospěchu.
Psycholog Michal Pernička tvrdí, že tři hlavní podezřelí v kauze methanol jednali jen a pouze kvůli svému prospěchu.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Slávka Červená - 
19. března 2014
18:50

Všichni dobře věděli, co dělali. Netrpí žádnou psychickou poruchou. To dnes vyplynulo o třech hlavních aktérech kauzy „metyl“ u Krajského soudu ve Zlíně. Vyjádřil se k nim klinický psycholog  Michal Pernička.

Pernička se zabýval nejprve zevrubným popisem jednání všech tří obviněných. „U všech tří byl výsledek zkoumání podobný,“ uvedl Pernička. Poté se zabýval jednotlivými obžalovanými.

 

Jiří Vacula (55) – distributor -  Netrpí poruchou osobnosti, nemá tendenci k násilnému a trestnému chování. Nemá ani sklony ke lhaní. Z události prožíval silný stres. Z obžalovaných je na to podle jeho slov nejhůře a nelze u něj vyloučit pokus o sebevraždu.

 

Rudolf Fian (43)– hlavní míchač – je to osobnost dostatečně zralá, bez sklonu k závislostem, nemá rysy poruchy osobnosti.  Má však tendenci svoji osobu prezentovat v lepším světle.

 

Tomáš Křepela (38) – údajný pomocník při míchání. Nevykazuje psychopatologické rysy. Emočně je stabilní, odolný proti stresům. Od kauzy se distancoval.

 

Motivací všech byl podle psychologa finanční zisk.

 

 

Původ všech vzorků nelze přesně určit

 

K líčení přijeli i znalci z Celní technické laboratoře Generálního ředitelství cel v Praze. Prověřovali 148 vzorků jedovatého alkoholu. „Vzorky které dodala policie jsme soustředili do šesti skupin. Ty ve skupinách k sobě podle rozborů patří. Metanol byl ve všech stejný, domníváme se, že syntetický,“ konstatoval znalec Jiří Mazáč (48). Znalci však nedokázali přesně určit původ všech vzorků nebo zda jsou z jednoho zdroje. Existují dvě hypotézy.

 

„Byla namíchána základní směs, prodána a  další ji míchali dál podle sebe. Nebo byly vyrobeny  směsi separátně z jiných surovin. Metanol s etanolem byly ředěny v poměrech 2:1, 1:1 a 1:2,“ uvedl Mazáč. Na posudku pracovalo šest lidí rok.

 

Šokující informaci sdělil pro mnohé Křepela. „Nemrznoucí směsi se zneužívají k výrobě alkoholu. Hlavně v Čechách,“ řekl. „Není to vyloučeno. Některé denaturáty lze odstranit snadno, jiné však velmi obtížně,“ připustil Mazáč.

tenzmrtodvedle ( 20. března 2014 16:27 )

Oni trpi ocividne vsichni poruchou. Te poruse se rika "byt zm.rdem"...

iq_tester ( 20. března 2014 10:49 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu/ Hodně štěstí a správných odpovědí!

libor123 ( 19. března 2014 22:32 )

Prosím vás co je soudíte do kriminálu a makat, makat a zase jen makat do padnutí a veškerý majetek prodat a zaplatit s toho veškeré léčby a náhrady pacientům odškodnění a ublížení na zdraví. A pokud to nebude stačit tak bude splácet i rodina za ně a hotovo. Jinak je předhodte lidem a ti už si poradí dají jim co proto. Kurvy jedny prašivý jakýpak soudy ........  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání