Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přítele sestry ubodal nožem a umlátil kladivem: Soud poslal Jaroslava na 14,5 roku vězení!

Autor: shp - 
19. března 2014
14:00

Chorobně miloval svou nevlastní sestru a soka v lásce se rozhodl zabít. Jaroslav Hrdlička (25) z Tymákova loni v září její přítele ubodal nožem a ubil kladivem. Soud ho dnes uznal vinným a poslal za mříže na 14,5 roku vězení. Přesto soudce prohlásil, že čin nebyl extrémním násilím.

Soud rovněž Hrdličkovi uložil, aby pozůstalým zaplatil jako náhradu škody 175.000 korun. Muž se k činu doznal, hrozilo mu až 18 let vězení. „Nejednalo se o extrémní brutalitu, proto nebyl čin spáchán zvlášť surovým způsobem, a pak jsme nemohli sáhnout k vyššímu trestu,“ řekl soudce Kantor o muži, jehož mladší bratr Vojtěch předloni v Tymákově zavraždil sekerou otce a nevlastní matku.

Jaroslav Hrdlička podle obžaloby vraždil 14. září kolem 19:45 mezi Mešnem a Příkosicemi na Rokycansku, tělo zavražděného odvezl o pár kilometrů dál ke Kornaticím a tam ho vyhodil v lese. Muž, kterého později Hrdlička zavraždil, chodil s jeho nevlastní sestrou Veronikou, Hrdlička ale dívku také miloval.

Hrdlička vypověděl, že Ondru, tedy přítele Veroniky, vyzvedl v osudný den v Plzni, měli jet pro mosazný šrot do opuštěného areálu. Cestou se hádali kvůli dívce, zavražděný měl prý vůči ní výhrady, kritizoval, jak vypadala. „Nejednalo se o extrémní brutalitu, proto nebyl čin spáchán zvlášť surovým způsobem, a pak jsme nemohli sáhnout k vyššímu trestu,“ řekl soudce Kantor.

Když zastavili na cestě, řekl mu Hrdlička, že svou nevlastní sestru miluje. „On do mě strčil. Nedokázal jsem se zastavit, sáhl po kladivu, přesně si to nevybavuji, nevím přesně, v jaké poloze byl, když jsem ho udeřil do hlavy, nevím kolikrát,“ uvedl Hrdlička. Když mladík upadl, sáhl po noži a bodnul.

Veroniku měli spolu s její sestrou v pěstounské péči zavraždění manželé, tedy otec a macecha Jaroslava a Vojtěcha Hrdličky. Předloni je v červenci zavraždil Vojtěch, který přišel v noci do domku a zaútočil na spící manžele.

Motivem byl dlouhodobý konflikt obou bratrů s rodiči, kteří je prý celé dětství vystavovali fyzickému i psychickému týrání. Krutě se prý chovali zejména k dívkám, jež měli v pěstounské péči.

iq_tester ( 20. března 2014 10:50 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu/ Hodně štěstí a správných odpovědí!

zacatek ( 19. března 2014 17:32 )

Není se proč divit, že? - naše soudnictví... On ho jen maličko zabil. Tak zlehýnka

sacrebleu ( 19. března 2014 14:57 )

Nejednalo se extremni zabiti Nebozaka umlatil kvetinou?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání