Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Diskotékový král Jonák na svobodě! Za vraždu manželky si odseděl 18 let, teď ho pustí

Autor: lvi - 
18. března 2014
11:07

Někdejší spolumajitel populárního Discolandu Sylvie Ivan Jonák (58) brzy opustí brány valtické věznice. Tam pykal za objednání vraždy své manželky Ludwiky.

Jonáksi ve Valdicích odseděl 16 let. Dva roky předtím strávil ve vazbě, což se mu započítává do trestu. „Trest mu vyprší 28. dubna. V tento den ho vězeňská služba propustí. Může se ale stát, že na svobodu vyjde podmínečně už dříve, ale to je věc Vězeňské služby ČR,“ sdělila pro Blesk.cz Markéta Puci, mluvčí Městského soudu v Praze, který do kriminálu Jonáka poslal.

Jonák si ve Valdicích odseděl celý trest, a to i přesto, že dvakrát žádal o prominutí zbytku trestu. Naposledy v listopadu 2009, tedy po uplynutí dvou třetin soudem uložené sazby. Tehdy žádal i o obnovu procesu, jelikož trval na své nevině, ostatně jako doposavad.

Svého otce se do dnešního dne zastává i jeho dcera Sylvie, která která na internetových stránkách vytrvale přesvědčuje veřejnost, že její otec je nevinen. „Zakládal si v té době rodinu. Nás miloval, tak proč by nám bral maminku? Vím to a doufám, že si to jednou budete myslet i vy, kteří v to nevěříte,“ píše Jonákova dcera na svých stránkách.

Jonáka v minulosti poslal Městský soud v Praze na 18 let do vězení za to, že si v roce 1994 objednal vraždu milence své ženy, která se nakonec nestala, a likvidaci manželky Ludwiky, která se stala před stánkem se zeleninou v Praze. Milenec Jonákovy ženy zůstal naživu, protože muž, který byl na vraždu najat, si to nakonec rozmyslel. Ženu zastřelil v jejím zmíněném stánku se zeleninou na pražském sídlišti Petrovice najatý vrah Jiří Tokár. Od soudů dostal čtrnáctiletý trest vězení.

Samotný Jonák v roce 1994 čelil dvěma pokusům o vraždu, když mu nejprve někdo nastražil bombu pod auto a později byl postřelen do obličeje. Případy zůstaly neobjasněny.

Excesy, ženy a zvířata

Ivan Jonák patřil mezi nejviditelnější a zároveň nejkontroverznější postavy Prahy v devadesátých letech. Ve zmíněném libeňském klubu ho navštěvovaly celebrity, on sám dával najevo luxus. Rád provokoval, v ulicích například po nocích venčil svého medvěda. Zvíře, které choval u svého klubu, mu několikrát samo uteklo. V centru Prahy vozil polonahé dívky v kabrioletu, a tím propagoval svůj klub.

nojasne ( 16. dubna 2014 08:02 )

Dobrá věta "nikdy zadny vyderac nebyl,mozna nekdy nekomu vybral vypalne", asi jako "nikdy žádný zloděj nebyl, možná někdy někomu něco ukradl"

tenzmrtodvedle ( 18. března 2014 17:47 )

Ve Valdicich si taky delaji vlastni vino,ale zadnou cenu by asi nevyhralo

tenzmrtodvedle ( 18. března 2014 17:44 )

tenzmrtodvedle ( 18. března 2014 17:42 )

Nejlepsi diskoteku v Praze a prvni stripclub.Mimochodem,Jonak nikdy zadny vyderac nebyl,mozna nekdy nekomu vybral vypalne,ale jeho prijmy sli z jinych veci nez z vydirani.

tenzmrtodvedle ( 18. března 2014 17:40 )

Ivana Jonaka jsem nikdy osobne neznal,ale i diky memu otci (kriminalista) se o podobne pripady zajimam a casto travim i hodiny ctenim vypovedi atd. Neverim tomu,ze Ivan Jonak nechal svoji zenu zabit. Nejenom kvuli amaterum,kteri tu vrazdu planovali a spachali,ale i kvuli cele jeho zivotni situaci. Proste mi tam chybi poradny motiv. Prestoze Jonak vypada jako hrubian,je vysoce inteligentni a ocividne to byl i dobry obchodnik,tudiz i dobry strateg. Nerikam,ze nemeli zadne neschody,ale takovhle reseni mi v celem obrazu Ivana Jonaka nesedi. Kvuli cemu? Detem? To by asi zadny problem nebyl ,to se da vzdy vyresit. Penize? Tech mel dost a umel je i vydelavat,nikdy nebyl lakomy,takze si nemyslim,ze se bal,ze by ho zena obrala. Bombu do auto by si klidne mohl nastrazit sam,ale nechat se strelit do obliceje? To sam asi nezinscenoval. Jonak mel proste moc penez,moc zen,moc moci pro nejakeho ex "zebraka" a to se nezapomina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání