Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nebezpečný pedofil mezi námi: Chybou soudce je na svobodě a bez dohledu lékařů

Nebezpečný pedofil je na svobodě a nemusí docházet ani na léčbu.
Nebezpečný pedofil je na svobodě a nemusí docházet ani na léčbu.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
5. března 2014
09:10

Kauza, která nápadně připomíná nedávné kontroverzní propuštění polského pedofila Mariuse Trynkiewicze, začala doutnat i v Česku. Tuzemskou káznici totiž v tichosti opustil hlavní aktér jednoho z nejotřesnějších případů sexuálního zneužívání dětí z poloviny 90. let!

Propuštěnému muži je nyní 33 let a od svého zatčení v pubertě nepoznal jiný život, než ten za mřížemi. Navíc je nyní i vinou soudce mimo absolutní kontrolu lékařů, jelikož ten při propuštění zapomněl prodloužit ambulantní ochrannou sexuologickou léčbu, která tak automaticky zanikla. Co na plat, že byl zmíněn arbitr za evidentní přehmat kárně potrestán. Na případ upozornil deník Právo.

Případ nebezpečného mladého devianta se sklony k sadismu kdysi veřejností pořádně otřásl. Už jako nezletilý byl „vysazený“ na malé chlapce, které věznil a následně je  svazoval. Poté jim zpravidla strkal jim penis do konečníku. Když mu bylo šestnáct let, začalo mít jeho zvrácené chování fatální důsledky. Jednu ze svých obětí z obavy z prozrazení zabil a dostal za to výjimečný trest v délce 8,5 roku. Poté ještě strávil několik let na psychiatrii.

Homosexuální psychopat s pedofilním zaměřením

Znalci z oboru psychologie a psychiatrie tehdy mladíka označili za sadistického psychopata s homosexuálním a pedofilním zaměřením, který ve vztahu k ostatním nezná soucit a není schopen na ně brát jakékoli ohledy. Soud ho rovněž označil za společensky velmi nebezpečného člověka.

Podle informací Práva nyní muž žije v místě svého původního bydliště a dokonce s nezměněnou identitou. Z domu ale podle sousedu příliš nevychází a vyhýbá se kontaktu s okolím.

Přestože se zřejmě snaží žít spořádaným životem (našel si práci), podle znalců potřebuje neustálý a pravidelný ambulantní dohled. Navíc jeho úspěšná adaptace do společnosti je z velké míry závislá na jeho nejbližším okolí, respektive na přijetí nejen u členů jeho rodiny, ale zejména společnosti, kde žije.

jirijanecekoks ( 5. března 2014 17:39 )

Otevřený dopis předsedovi vlády České republiky Vážený pane předsedo vlády, obracíme se na Vás jako na muže a zejména na otce, který zodpovídá za činnost vlády této země a za činnost jednotlivých ministrů. Tato situace je ve své podstatě závažnější a vyžaduje rychlé jednání a přesahuje svým obsahem jakékoliv politické hodnoty. Velmi zneklidněni a s velkou naléhavostí se na Vás obracíme právě na Vás, abyste celou svou autoritou pomohl napravit opravdu velmi nebezpečnou situaci vzniklou poté, co byl z neukončené ústavní léčby propuštěn sadistický pedofilní vrah. A my se ptáme, jak je vůbec možné, že se něco tak hrozného mohlo stát! Protože se domníváme, že v tomto případě nelze celou situaci řešit jen z pozice jednoho ministerského resortu tak vás tímto velmi důrazně žádáme: 1) Okamžité vyřešení celého případu, aby byly naše děti v bezpečí. A posléze netolerovat takovýto druh profesního selhání. 2) Po vyšetření a vyvození odpovědnosti zajistit, aby se nic podobného nemohlo již nikdy opakovat! Jde přeci o bezpečnost našich dětí. Zde musíme požadovat, aby se tak stalo co nejdříve, jakékoli prodlení zde může mít fatální důsledky pro některé z našich dětí. 3) V případě, že není možné dosáhnout okamžitou nápravu (opětovně vrátit pacienta pod ambulantní ochranu a sexuologickou léčbu), tak žádáme zveřejnění totožnosti a podoby propuštěného pacienta, abychom s ní mohli naše děti seznámit a ty se v případě pokusu o kontakt z jeho strany mohly včas uchýlit do bezpečí. 4) Prověřit systém, který má podobné lidi udržet tzv. Bezpečné vzdálenosti od společnosti a přijmout taková opatření, aby podobná rozhodnutí nebyla závislá na jedné jediné osobě, neboť zachování tohoto stavu by v podobně hrůznou chybu mohlo vyústit opakovaně. Chceme, pane Předsedo vlády, ještě jednou zdůraznit, že jsme, a nejen my, touto situací opravdu hluboce znepokojeni a mnozí z nás i vyděšeni, zejména ženy‐matky. Doufáme také, že i Vy si vážnost této situace uvědomíte a bude při jejím řešení p

maxovskej ( 5. března 2014 13:58 )

V naší zemi jsou tresty za vraždy a násilí až směšně nízké.Tresty za vraždy jsou pohrdáním a naprostou neúctou k lidskému životu.Nevím proč soudy řeší věk pachatele,řešit by se mělo to co ten dotyčný spáchal.Nevím proč by měl takoví spratek dostat nižší trest než dospělí.

marlen52 ( 5. března 2014 13:50 )

OKAMŽITĚ BYCH SOUDCE VYHODILA

aneleh71 ( 5. března 2014 12:21 )

Tak v první řadě chyba nastala už při tom,že je možné,aby takový s..č (rozhodně ne člověk) dostal za smrt dítěte 8,5 roku,A to nemluvim o tom,kolik jich předtím než zabil zneužil.To by měli naši zákonodárci hlavně řešit.Aby k tomuhle nedocházelo

arbi1 ( 5. března 2014 11:04 )

Inu, kdybys ses lépe učil, mohl jsi být (možná) také soudcem ... Ale vážně: Soudce je bezesporu jediná funkce, kde náš právní řád nevyvozuje ŽÁDNOU osobní odpovědnost a žádnou náhradu způsobené škody. I ten (ta) uklízeč (-ka) - omlouvám se za zvolený příklad - mají svou odpovědnost. Soudce však nikoliv. Udělá "zmetek", no a co, ať se protistrana, státní zástupce odvolá ! Kárná řízení jsou tak jen pro smích (řešeným soudcům). Východisko je prosté: žádné "šolichání" a 10% z odměny na 3 měsíce, ale normální trestní řízení. Do vyřešení svléknout z taláru a pobírat jen průměrný plat. A pokud soud o vině rozhodne, automatickou součástí trestu bude doživotní zbavení funkce soudce. A prevence ? Zavést (jako u lékařů) "atestace". Tedy jakési pravidelné přezkušování vědomostí soudců a hlavně, vyhodnocování výsledků jejich práce: kolik jejich rozhodnutí bylo napadeno odvoláním, zda opakovaně, počet zrušených rozsudků, důvody jejich zrušení, počet vyřešených případů, průtahy v řízení atd. (nejsem právník, natož soudce). Co se týká mzdy, soudci tváří nejen jako elita - mzda tomu odpovídá (?!?), ale jako elita za své "peníze" dokáží bojovat . Mzdu mají proto v takové výši, aby byli neúplatní a perfektní. Výsledkem jejich "snažení" by proto neměly být zmetky, odlišná rozhodnutí v obdobných (shodných) kauzách, opomenutí .. Pokud se chyby dopustím měl bych být i potrestán - i když jsem soudcem. Rozhodnutí soudců mají být nejen "po právu", ale především rozhodování spravedlivá - vždyť přeci patří pod ministerstvo spravedlnosti ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání