Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přepadl večerky i sexshop, policii řekl: Je to moje debilita!

Sklapla past. Známého recidivistu dopadli policisté jen krátce poté, co přepadl další večerku.
Sklapla past. Známého recidivistu dopadli policisté jen krátce poté, co přepadl další večerku.  (Autor: PČR)
Autor: Richard Veselý - 
28. ledna 2014
18:04

Večerky, bary, herny, restaurace, prodejna s erotickými potřebami… To všechno se stalo terčem lupiče (48), který v posledních týdnech terorizoval metropoli. Teď mu konečně sklaplo. Při nevydařeném přepadení ho chytila policie.

Obličej si maskoval šálou a obsluze heren a obchodů vyhrožoval zastřelením… Pětkrát trestaný recidivista a narkoman byl několik týdnů postrachem prodavaček ve večerkách a barmanek v hernách. V Praze přepadl celkem dvanáct podniků.

Zbraň nevystřelila

Bezohlednému grázlovi sklaplo v herně na pražském Černém Mostě. Na barmanku tam jako obvykle namířil zbraň a chtěl peníze. Kasírtašku sice dostal, žena ale také stihla zmáčknout tísňové tlačítko a přivolat vyhazovače. „Ten ho zastihl ho před vchodem, podezřelý na něj namířil plynovou pistoli a několikrát stiskl spoušť. K výstřelu však nedošlo,“ popsala pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová. Vyhazovač lupiči vyrazil zbraň z ruky a zadržel ho až do příjezdu policie.

Video Zadržení známého recidivisty provázela poměrně rozsáhlá bezpečnostní akce. - PČR
Video se připravuje ...

Je to debilita…

Policisté po zadržení lupiče zjistili, že byl trestaný už pětkrát, poprvé už v roce 1985. V Liberci byl v roce 1997 dokonce podezřelý z vraždy policisty, kterou se mu ale nakonec nepodařilo prokázat. Naposledy byl z vězení propuštěný loni v září. Policistům přiznal, že bere pervitin a hraje na automatech. „Trestnou činnost s odstupem času spatřuji nejenom jako špatnou, ale jako naprostou vlastní debilitu a neschopnost žít životem na svobodě,“ prohlásil. Muž si zřejmě znovu posedí za mřížemi, tentokrát na deset let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání