Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Policie provedla rozsáhlou razii v centru Prahy!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: lvi - 
20. ledna 2014
07:17

Policie od pátku do soboty provedla rozsáhlou razii zejména v centru metropole. Akce „PROSTOR Drogy“ a "PROSTOR" ze maměřili především dodržování právních předpisů v oblasti pouličního prodeje a aplikace drog, dále na pátrání po hledaných osobách a věcech a v neposlední řadě ještě na dodržování vyhlášek.

Při první zmíněné akci policisté zkontrolovali 51 osob, 7 objektů a několik vozidel. Výsledkem je udělení šesti blokových pokut za přestupková jednání na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Zadržení osoby v celostátním pátrání a vypátrání odcizeného mobilního telefonu.

Sobotního opatření s názvem „PROSTOR“ se účastnilo téměř čtyřicet policistů napříč všemi útvary. Od policistů z místního oddělení policie Krakovská přes kriminalisty, stálou pořádkovou jednotku, cizineckou policii a také policisty pohotovostní motorizované jednotky.

Akce se zaměřila především na snižování a eliminaci trestné činnosti, udržování veřejného pořádku, podávání alkoholických nápojů osobám mladším osmnácti let a také na drogové delikty. V rámci opatření policisté zkontrolovali 317 osob, 33 objektů a 5 vozidel. Výsledkem je udělení devíti blokových pokut za přestupková jednání na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Cizincům dali policisté celkem 7 blokových pokut za porušování zákona o pobytu cizinců.

Mladiství pod vlivem

Podle policjní mluvčí se muži zákona zaměřili rovněž na kontrolu platných dikladů a restauračních zařízení. "Zajistili jsme sedm osob a jeden neplatný občanský průkaz. V restauračních zařízeních pak policisté kontrolovali několik desítek mladistvých. Sedm z nich bylo pod vlivem alkoholu. Nejvíce nadýchal sedmnáctiletý mladík a to téměř dvě promile alkoholu v dechu," uvedla Jeřábková v tiskové zprávě.

Bezpečnostní opatření tohoto charakteru se v metropoli opakují s železnou pravidelností, a to zejména z důvodu předcházení páchání protiprávního jednání.

abvydavatelstvi ( 20. ledna 2014 10:22 )

U nás zase děcka ze školy po horách pěstuji marihuanu ..... sami to huli a přebytky prodávají dilerovi.... policie o tom vi a taky nic nedělá.... lidé jsou přemnožení a sami se pomalu likvidují ...... kdo chce ten žije pořádane a slušně ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání