Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krejčíř exkluzivně pro Blesk: Promluvil o hrůzách jihoafrického vězení. Mučili ho a řezali!

Autor: Eva Pospíšilová - 
25. listopadu 2013
05:02

Možná, že tušil… Na nečekaně poslední schůzce s reportéry Blesku uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř (45) zavzpomínal i na to, jak to chodí v jihoafrických věznicích. Pár hodin nato ho policisté v civilu zatkli a podle jeho právníků ho na neznámém místě krutě mučili.

Schůzka Krejčíře s reportéry Blesku v jeho luxusním sídle na předměstí Johannesburgu se uskutečnila ve čtvrtek večer. Uprchlý podnikatel na ní působil uvolněně. Vtipkoval. Třeba při dotazu, co mu dal život v Africe, prohlásil: „Především třicet kilo navíc.“ A rozesmál se. „Na to je nejlepší dieta vazba,“ pokračoval ve vtipkování s tím, že pokud je člověk ve vazbě, neví, co bude, je neustále ve stresu a kila jdou sama dolů. „Když už ale víte, že budete sedět, zase začnete nabírat. Stres opadne, víte, že už není naděje,“doplnil tehdy ještě s úsměvem na rtech.

O několik hodin později už ale zřejmě Krejčířovi do vtipkování moc nebylo. Jihoafrická policie jej kvůli podezření z pokusu o vraždu a únos sebrala u jeho domu a odvezla neznámo kam. Dnes by měl o dalším osudu uprchlíka z Česka rozhodnout soud.

Teď už tak zažívá jihoafrické vězení, o němž Blesku řekl: „Než si na něj zvyknete, trvá to několik dní. Je to jiné než u nás, Afričani mají úplně jinou kulturu.“ Z Krejčířovy tváře bylo v tu chvíli patrné, že ví dobře, o čem mluví. „Vůbec nejhorší to ale mají ti, co se pokusí o útěk. Jsou-li chyceni, nafasují napořád železná pouta na nohy. Chodí s nimi i do sprchy, spát, vůbec jim je nesundávají,“ popisoval poměry v base na černém kontinentu. V tu chvíli ještě netušil, co ho čeká v dalších dnech. A tak si bezstarostně vychutnával vychlazené pivo…

V současnosti již Radovan Krejčíř obývá jednu z cel jihoafrického vězení, o kterém před pár dny ještě lehce žertoval. Podle právníků ho totiž policisté při výslechu mučili a řezali!

A co Blesku Radovan Krejčíř prozradil? Podívejte se sami.

Video  Blesk u Krejčíře v JAR: Co řekl o rodině a strachu?  - Eva Pospíšilová,Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Video  V Čechách měl Krejčíř doma žraloka. Co má v JAR?  - Eva Pospíšilová,Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání