Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dva mladí vrazi na jedné cele: Jeden umučil Petru (†16), druhý ubil kamaráda

Autor: ljš - 
3. srpna 2013
07:00

Do teď se neznali, ale spojila je brutální vražda. Tomáš Zavřel (20) a Vojtěch Dlesk (21) si teď mohou povídat o tom, jaké to je stát se vrahem. Vedení vazební věznice v Brně je totiž umístilo do jedné cely.

"U vazebně stíhaných například rozhoduje, pro jakou trestnou činnost jsou stíháni, podle druhu vazby, jestli jsou si věkově blízcí, zda jsou kuřáci či jestli už byli někdy odsouzeni. Ve vazbě nemohou být spolu na cele několikrát odsouzený recidivista a nikdy netrestaný člověk," řekla pro Deník.cz mluvčí brněnské věznice Dana Krejčířová.

Tomáše Zavřela, který se přiznal k brutálnímu umučení šestnáctileté Petry v Jihlavě, a Vojtěcha Dleska, který před dvěma týdny ubil a následně utopil svého kamaráda Petra v Havlíčkově Brodě, dělí pouze jeden rok. Společné mají také obvinění z vraždy a fakt, že nebyli dosud soudně trestáni.

Podle Zavřelova právníka je jeho klient již smířený s tím, že ve vězení stráví hezkou řádku let. Za cíl pochopitelně nemá jeho osvobození, ale co nejnižší trest. Tvrdí dokonce, že se mladý vrah na výkon trestu těší. "Chce více sportovat," řekl právník Deníku.

Zavřel sedí ve vazební cele už od března, může tak Dleskovi, na kterého byla uvalena až 21. července, předat své zkušennosti.

reiner ( 3. srpna 2013 09:55 )

Samozřejmě sportovat ...., ale takoví prevíti mě dokáží vytočit do nepříčetnosti. Za "minula" by dostal trest smrti a ne že by ho společnost ještě za to leháro živila!!

lennne ( 3. srpna 2013 09:30 )

To je od sefa vezeni hezky, ze je dal do jedne cely, je moznost, ze se vzajemne vyleliminuji, az jim zase rupne v bedne.

reiner ( 3. srpna 2013 09:13 )

Tak ten spratouch by chtěl víc sporovat. Představuje si to zřejmě jako pionýrský tábor. Takoví zmetci by měli makat někde v lomu, anebo s řetězy na nohou na silnici. Ale u nás mají vystaráno !!!

tarot666 ( 3. srpna 2013 07:28 )

Dva maldí vyfetovaní spratci si budou moci na cele povídat o mejdanech,paření,jaký byli bouráci a ještě si určitě i za.ukají,rodiny na ně musí být extra hrdé

pavlax ( 3. srpna 2013 07:08 )

Náš systém.. umožňuje takovým grázlům to, že z vězení nemají strach, ale těší se????? Zase se mi zvedl tlak .. bez kafe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání