Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka jim zavraždila tři sourozence: Děti skončí v děcáku, bojí se příbuzná

Autor: Ondřej Požár, Petr Podroužek - 
22. července 2013
10:18

Chlapec (12) a dívka (8) z Vlasatic na Brněsku budou už celý život žít s vědomím, že je jejich matka vražedkyně, která usmrtila jejich tři novorozené sourozence. Otec se dušuje, že o žádném z těhotenství nevěděl. Na rodinu si jistě posvítí nyní sociálka. Příbuzní se bojí, že děti skončí v dětském domově.

Někteří sousedé o něm říkají, že musel o vraždách svých tří novorozených dětí vědět. Manžel matky-mordýřky Miroslav H. (37) z Vlasatic na Brněnsku však tvrdí, že si ničeho nevšiml. A synovi (12) a dceři (8) teď musel vysvětlit, že maminku asi dlouho neuvidí. Je ve vazbě a hrozí jí doživotí!

„Nepoznal jsem, že je těhotná. Ani nevím, jak to vysvětlím dětem. Řekl jsem jim, že maminka teď s námi asi dlouho nebude,“ řekl Miroslav H. České televizi a zmizel v zadluženém domě, kde na něj asi obě děti čekaly.

Stále opakuje, že nechápe, proč se tragédie stala, proč to jeho manželka udělala. „Není možné, aby o těhotenství nevěděl,“ tvrdila však Blesku žena z obce.

Příbuzná rodiny má strach, že děti skončí v dětském domově. „Bojím se, aby je sociálka Mirkovi teď nesebrala. Pro ty děcka to musí být strašné, vědět něco takového,“ svěřila se s obavami jeho švagrová Iveta L.

Se synem chodila na fotbal

Miroslav i jeho žena Michaela H. (31) podle obyvatel Vlasatic pečovali o své dvě děti jako v každé jiné rodině. „Kluk je nadaný fotbalista, jemuž máma fandila při utkáních. Mohl hrát v Brně, ale na to neměli peníze,“ řekl Blesku senior, který rodinu vražedkyně zná.

Vnoučatům pomáhá dědeček

Synovi Miroslavovi pomáhá s dětmi jeho otec Pavel H. (71). „Právník nám poradil, ať nic neříkáme! Nezlobte se,“ odmítl mluvit prošedivělý senior, když přenášel k domu svého syna psa. Podle insolvenčního spisu se zavázal přispívat mladé rodině čtyři tisícovky měsíčně po dobu pěti, aby jim pomohl od dluhů, které se vyšplhaly na bezmála 800 tisíc korun.

Gynekolog Pavel Danada: On upozornil na vraždu

Gynekolog Pavel Danada upozornil policii, že jeho pacientka Michaela H. byla těhotná, ale dítě nemá. „Rodičky chodí na kontrolu ještě po porodu i s miminkem, což se u ní nestalo. A porodní asistentka, která ji navštívila v květnu, mi řekla, že paní Michaela jí tvrdila, že porodila v porodnici v Brně-Bohunicích a že dítě při porodu zemřelo,“ popsal Blesku a vysvětlil, proč kontaktoval policii: „Víte, úmrtí dítěte při porodu v nemocnici se mezi gynekology rychle rozkřikne. Tak jsem zjistil, že se porod v Bohunicích nekonal, poslední záznam tam o ní měli taky z roku 2008.“

Kdy Michaela vraždila?

Loni v červenci měla Michaela přivést na svět dvojčátka a podle policie je ihned sprovodit ze světa. Hned v září měla znovu otěhotnět a letos v květnu po porodu zabíjí své třetí miminko. Všechny zakopala ve sklepě za domem.

benik2004 ( 23. července 2013 10:39 )

všichni věříte jen bulvárním žvástům..nikdo nevíte jak to doopravdy bylo tak co se takhle trochu zklidnit?!?

benik2004 ( 23. července 2013 10:36 )

problém je v tom že ona je bílá jako my včichni ostatní

soorry ( 22. července 2013 15:33 )

Chlap se vymluví, že neví,ale mohl ji to poradit jak se jich zbavit, taky asi docela IQ nic moc, jen podle té odpovědi. Poprvé se nic nestalo, a pak to nevyšlo, kdoví, kolikati by se jich byla ještě schopna zbavit. Kolem baráku binec, v domě asi taky nic moc. sociálka má dovolenou co????

dadaveve ( 22. července 2013 15:21 )

Nevim proč si bílej bere cigošku, jednou smícháte bílé prádlo s černou ponožkou a už to nikdy nebude zářivě bílá ....

dadaveve ( 22. července 2013 15:18 )

bibina90

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání