Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vražda brněnského politika Vytopila: Obvinění exmanželé zůstanou ve vazbě

Autor: Ondřej Požár - 
28. května 2012
15:26

Bývalí manželé, obvinění z vraždy místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila (†36), zůstávají ve vazbě! Soud v pondělí rozhodl, že Filip O. (37) i jeho bývalá žena Radka O. (45) budou dál ve vězení, kde jsou od loňského listopadu. Už půl roku trvající vazbu jim soudci prodloužili o další tři měsíce.

„Soudce se obává, že by uprchli nebo se skrývali,“ upřesnila pro Blesk.cz mluvčí brněnského městského soudu Gabriela Stočková.

Obviněná žena si podle ní okamžitě proti prodloužení vazby podala stížnost. Tu bude řešit krajský soud. Její bývalý manžel se s verdiktem smířil.

Místostarostu zastřelili a uřízli mu hlavu!

Dvojici policie viní, že loni v září vylákali Vytopila do Mariánského údolí v Brně-Líšni a zastřelili ho pistolí.

Poté oběti uřízli hlavu a hodili ji do řeky. Tělo zakopali v lesíku u Moravského Krumlova na Znojemsku. Hlava se dosud nenašla!

Mrtvolu, která byla podle krajského policejního ředitele Tomáše Kužela silně poškozená, objevila policie až koncem listopadu po zatčení obou podezřelých.

Motivem zločinu byly osobní vztahy

Motivem brutální vraždy byly podle kriminalistů složité osobní vztahy mezi obviněnými a Vytopilem. Ten byl pohřešovaný od 9.září.

Vyšetřovatelé už chtějí případ zločinu na politikovi brzy uzavřít. „Čeká se ještě na znalecký posudek z genetiky, v němž by se znalkyně měla vyjádřit ke stopám, nalezeným na těle oběti,“ dodala policejní mluvčí Petra Vedrová.

ivkanatka ( 28. května 2012 17:23 )

Hrůza, co se dnes děje ! A čím dál tím víc vraždí i ženy . Dřív se hádky a problémy mezi lidmi řešili v hospodě, porvali se, dali si přes hubu a pak si na udobřenou dali panáka. Dnes ?!? Hrdlořezy jsou na denním pořádku. Obnovit trest smrti za prokázanou vraždu. Vrazi ví, že málokdy dostanou doživotí a za pár let jsou venku. Vraždili jednou, budou vraždit znovu !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání