Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

V rozpáleném autě nechali dítě (0.5): Mohlo zemřít, tvrdí zachránkyně

Autor: Slávka Červená, ljšk - 
2. května 2012
14:10

Nad nezodpovědností mladých rodičů z Uherského Hradiště zůstává rozum stát. Půlročního chlapečka nechali před polednem v rozpáleném autě a vydali se do banky. Přehřáté a vyčerpané dítě skončilo v nemocnici.

Podle policie si rodiče šli vyřídit úvěr a půlroční batole nechali v autě. To se po 50 minutách málem „uvařilo“! Skončilo v nemocnici. Jeho stav je nyní již stabilizovaný. Není vyloučeno, že rodiče budou obviněni z opuštění dítěte, za což hrozí trest od jednoho roku do pěti let.

"Manželé se zřejmě domnívali, že vyřízení finančního úvěru nebude tak dlouho trvat. Chlapečka nechali v sedačce, jedno okénko jen malinko pootevřeli a odešli. Jenže slunce vůz rozpálilo a dítě bylo uvnitř jako v pekle. Pochopitelně plakalo," sdělil mluvčí policie Aleš Mergental.

Dítě protáčelo očička a nemohlo udržet hlavičku

Naštěstí šla okolo žena (29), která pláč uslyšela a uviděla, co se děje. Blesku.cz se ji podařilo najít.  "Šla jsem okolo auta v 10.50 a chlapeček již plakal. Tak jsem zamířila do banky a okolních institucí, abych zjistila, jestli tam rodiče nejsou. Ale nikdo se k autu a dítěti nehlásil. V 11.34 jsem proto volala na policii, " vyprávěla Markéta Omelková, máma Veroniky, která slavila právě dnes rok.

"Právě proto, že mám také malé dítě, jsem z toho byla naprosto v šoku. Byla jsem úplně roztřepaná. Chlapci stékal po tváři pot, byl rudý a protáčel očička.  Když přišlo jeho vysvobození, tak vůbec neudržel hlavičku, tak byl vysílený. Mohl zemřít," líčila. K autu přišli první strážníci.  Byli připraveni okno rozbít, ale pani Markétě se podařilo protáhnout oknem štíhlou ruku a dveře otevřít.

Rozpálené batole převzali lékaři ze záchranky a odvezli jej do nemocnice. Následně přišel k autu i otec dítěte (35). „Řekl, že byl na poště a když odcházel, chlapec spal. Proto mu pootevřel okno. Kde byla matka, nevím," dodala zachránkyně.  Chlapeček byl bez dozoru a bez pomoci celých 50 minut.

Podle náměstka ředitele uherskohradišťské nemocnice Dušana Hanáka, bylo batole přehřáté. „Jeho celkový stav je ale již uspokojivý, je stabilizovaný,“ vyjádřil se odpoledne Hanák.

 

lamis ( 5. května 2012 01:41 )

ty uchyle ,tebe by meli odchytit a otstrelit je videt ,ze jsi asi neco husnyho a nebezpecnyho ,co se volne pohybuje ,mezi nasemi detmi,0dporna svi ne na odstrel

lamis ( 5. května 2012 01:27 )

tahni do pr dele kravo blba, nebo co jsi zac ,za to by te meli strcit so kriminalu

lamis ( 5. května 2012 01:19 )

filcko smradlava

arcaben ( 3. května 2012 16:01 )

No,madam na fotkách pózuje skvěle,držím jí palce ať si jí nějaká solidní modelingová firmy všimne a nabídne super kšeft.Ale bezmála 3/4hodiny"usilovně"lítat po okolí a hledat rodiče dítěte,evidentně v přímém ohrožení života,tak tj hodné opravdu přitroublé blondýny!!Klika,že to ten prcek takovou dobu vydržel,bude v pořádku a drazí rodičové pochopili,že stačilo málo a měli by po ratolesti!!

bafinka81 ( 2. května 2012 23:54 )

Na jednu stranu je samozřejmě dobře, že bude dítě v pořádku, rodiče by se měli nechat vyšetřit, ale nechápu, kde ta "zachránkyně" 50minut pobíhala? Čekala až se objeví novináři? Protože věta typu, Blesku se zachránkyni podařilo najít, je nepochopitelná. Paní zřejmě jako první zavolala novináře a pak se najít nechala. Nevím no....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání