Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Opilá řidička nabízela policistům úplatek 50.000 korun

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Robert Fabian, Dana Kolářová)
Autor: ljš, ČTK - 
2. května 2012
12:36

Za peníze beztrestnost. Tak nějak si představovala zásah policistů jedenatřicetiletá žena z Břeclavi, kterou v noci zastavili tamní policisté. Za to, že jí nenechají dýchnout, nabízela 50.000 korun.

"Žena nabízela 2.000 eur, tedy asi 50.000 korun. Podle policistů za to žádala, aby nebyla testována na alkohol. Ženě hrozí za uplácení až šest let vězení," řekla mluvčí policie Kamila Haraštová.

S nabídkou tak vysokého úplatku se dopravní policisté na Břeclavsku zatím nesetkali. Žena cestovala ve voze Mercedes Benz. Hlídka ji zastavila před čtvrtou hodinou ranní v ulici 17. listopadu.

"Byl z ní cítit alkohol. Po dýchání do testeru se trubička zazelenala a ukázala, že motoristka je podnapilá. Když jsme chtěli udělat přesné měření, už to nešlo," doplnila mluvčí.

Řidička totiž tvrdila, že do přístroje prostě už nedokáže nadýchat. Odmítla pak lékařské vyšetření i odběr krve. Policisté ale trvali na svém, a tak jim řidička prý nabídla úplatek. Odmítli jej s upozorněním, že jde o protiprávní jednání. "Pak změnila slíbenou odměnu policistům na 2.000 korun," uvedla Haraštová.

Když vyjednávání s policisty nevedlo k dohodě, řidička je prý fyzicky napadla. Skončila v policejní cele, kde jí bylo sděleno obvinění, dodala Haraštová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání