Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Blázen vyhrožuje Romům upálením: Soud ho nechal na svobodě!

Autor: Ondřej Požár - 
10. dubna 2012
17:20

Vy černé špíny, táhněte do Kanady! Na prvního máje vás se skiny upálíme! Takhle vyhrožoval loni svým romským sousedům Jiří P. (34) z Brna. Teď se konečně jeho případ dostal před soud, který však muže nechává na svobodě. Myslí si snad, že je obžalovaný neškodný blázen?

Teď za to u Městského soudu v Brně čelí obžalobě z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Svědkyni Renatu D. a její děti podle obžaloby ohrožoval dlouhým hřebíkem.

„Ty ku**o černá, nemáš tady právo žít!“ doprovodil to jadrným slovníkem. A praštil ženu latí přes ruku. Za zmíněné trestné činy mu hrozí až dva roky vězení. Čtyři měsíce už podle svých slov strávil ve vazbě. A obžalobu označil za snůšku lží.

Video Obžaloba je podle Jiřího P. vylhaná - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

V obchodě vylil výkaly

Obžalovaný má pověst výtržníka, který neváhal vylít v obchodě výkaly, když ho tam nechtěli pustit se psem. Konflikty s romskými sousedy v domě v Leitnerově ulici si natáčí na kameru. Záznamy se v úterý promítaly u soudu.

„Mé dceři vyhrožoval znásilněním,“ tvrdí svědkyně. Podle ní i jejího druha má Jiří P., který chová dva psy, byt plný výkalů. „Když otevře dveře, tak to tam smrdí,“ postěžovala si žena. Tašku s exkrementy dokonce prý pověsil sousedům na dveře.

Video Svědkyně: Obžalovaného se bojíme - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Soudce mu pohrozil vykázáním ze síně

Renata D. i její rodina tvrdí, že obviněný by měl skončit spíš na psychiatrii než ve vězení. „Bojím se vás, pane obžalovaný, ale to není důvod, abych se z toho domu odstěhovala,“ vmetla obžalovanému do tváře.

Jiří P. u soudu, který chvílemi připomínal spíše komedii, podrobil svědkyni i jejího druha ostrému výslechu. Soudce ho proto napomínal, že ho vykáže ze soudní síně, pokud bude svědkům skákat do řeči. 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání