Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velká voňavá loupež: Zloději nakradli parfémy za 700 tisíc a stále unikají

Autor: Ondřej Požár - 
21. března 2012
16:48

Už dva měsíce policie marně pátrá po čtyřech drzých zlodějích, kteří v lednu v nákupním komplexu v Hatích u Znojma ukradli parfémy za víc než 700 tisíc korun. Kořist během dvou minut naházeli do tašek a utekli do auta. Pak tryskem odjeli ke Znojmu.

Vetřelci udeřili v polovině ledna v půl páté ráno, když byl v obchodě jen personál. Prošli přes pokladny a každý nesl velkou sportovní tašku.

„Prošli svižně kolem prodavaček a zastavili se až u vystaveného zboží. Prázdná zavazadla položili před regály a pohotově do nich naházeli krabičky drahých parfémů. Potom ještě svižnějším tempem odešli stejnou cestou,“ popsala krádež policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Video Drzí zloději kradou parfémy - Policie ČR
Video se připravuje ...

Nemaskovaní a naprosto chladnokrevně suverénní odešli bez zaplacení přes pokladny. Při rázném odchodu poškodili elektronickou snímací bránu a z rámu vyvrátili automatické prosklené dveře. 

Celá akce trvala pouhé dvě minuty. Muži ve věku dvacet pět až třicet pět let odjeli velkou rychlostí směrem na Znojmo. Jeli pravděpodobně tmavě modrým osobním vozem Mazda 626 s polskou registrační značkou. 

Zhruba hodinu před krádeží parfémů si dva z nich v prodejně koupili láhev alkoholu a limonády. Pak ale přišli ve čtveřici a odnesli parfémy za 709 tisíc. Za to jim hrozí až osm let vězení.

silvervoice ( 22. března 2012 07:44 )

Zajímavé, že jsou na stěně zbraně. Zdá se, že šéf podniku chodí do posilovny a přes posilovnu má kontakt na mafiány. Ti kluci nejsou od nás, ale podle vzhledu nejspíš ze Srbska.

jahodove_ticho ( 21. března 2012 22:43 )

no nevim, na týhle akci něco smrdí...

e.44 ( 21. března 2012 21:54 )

Táhni s tím svým soutěžním videem k čertu, podvodníku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání