Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pět chlapců (9 až 15): Strhali oblečení z dívky (10) a chtěli ji znásilnit

Toto je desetiletá Vanesa, kterou chtěli znásilnit chlapci ze sousedství
Toto je desetiletá Vanesa, kterou chtěli znásilnit chlapci ze sousedství  (Autor: Čas.sk, Profimedia.cz)
Autor: Jaroslav Šimáček, Kjos, cas.sk - 
20. března 2012
12:08

Košická policie řeší od neděle otřesný případ pokusu o znásilnění. Pětice chlapců ve věku 9 až 15 let se vrhla na desetiletou Vanesu s tím, že si vynutí sex. Dívka jim na poslední chvíli unikla, nahá pak běžela za policisty.

Nedaleko zastávky městské hromadné dopravy si pětice slovenských teenagerů počkala na svou oběť. Když šla dívka kolem, chytli jí a povalili na nedaleký trávník a chystali se jí znásilnit!

Vanese však pomohla náhodná kolemjdoucí, která zavolala policii. Policisté pak chlapce zadrželi přímo na místě činu a desetiletá romská dívenka byla převezena k výslechu na policejní stanici.

Dívka měla velké štěstí

"Chytili mě a vysvlékli. Udeřili mě do tváře a chtěli mě znásilnit," popisovala hrozný zážitek Vanesa (10). Její zhrozený otec pak serveru Čas.sk sdělil, že dívka měla velké štěstí. Lékařské vyšetření potvrdilo, že znásilnění unikla o vlásek. 

Případ se odehrál na košickém sídlišti Luník IX. Chlapecká parta, která by se dala směle přirovnat k dětskému gangu, má podle slovenských médií na triku už i týrání a loupežného přepadení!

Z pětice gaunerů skončil ve vězení pouze jeden

Z pachatelů je však vzhledem k nízkému věku trestně odpovědný pouze jen Stanislav Z. (15). "Vyšetřovatel vznesl obvinění ze znásilnění vůči patnáctiletému chlapci z Košic. Je v cele dočasného zadržení s návrhem na vzetí do vazby," potvrdila krajská policejní mluvčí Jana Mésarová.

Jeden z chlapců, dnes třináctiletý, figuroval přitom již před třemi lety jako spolupachatel v kauze přepadení důchodkyně (65), za kterou je však dodnes několik policistů obviněno z nepřiměřeného zacházení s romskými chlapci.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání