Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený opilec napadl muže kladivem a nožem

Opilec útočil v Ostravě kladivem
Opilec útočil v Ostravě kladivem  (Autor: Ilustrační foto Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: Pavel Ryšlink - 
26. ledna 2012
14:38

Těžkým kladivem a potom i nožem zaútočil na nic netušícího muže, čekajícího na tramvaj na zastávce Palkovského v Ostravě – Zábřehu devětatřicetiletý opilec. Brutální útok napadený muž jen zázrakem přežil.

K nic netušícímu muži, čekajícímu na tramvaj, přistoupil znenadání podnapilý chlapík. Muž jen viděl, jak se opilec rozmáchl kladivem a jak těžká hlava železa dopadá na jeho hlavu. V poslední chvíli naštěstí stačil ránu reflexivně částečně vykrýt, takže úder neměl tak devastující účinky.

Utíkal a volal o pomoc, opilec bodal

Po brutálním útoku kladivem na hlavu vzal napadený muž raději nohy na ramena. Neměl nejmenší chuť se s násilníkem potýkat. Opilec se však po tramvajových kolejích rozběhl za ním. Napadený se při útěku snažil mobilním telefonem zavolat policii. „Pachatel ho však dohonil a nožem s 18centimetrovou čepelí ho bodl do levého předloktí,“ uvedl ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda.

V krvi měl přes dvě promile

Dříve než stačil útočník zasadit své oběti další ránu, dorazili na místo přivolaní policisté a strážníci. Agresor byl během chvilky zpacifikován. Při kontrolní zkoušce mu pak v dechu naměřili více jak dvě promile alkoholu, takže ho odvezli k vystřízlivění na záchytku.

Zraněný skončil v nemocnici

„Zraněný muž byl po prvotním ošetření odvezen do městské nemocnice se zraněním hlavy a tři centimetry hlubokou bodnořeznou ranou. Jen shodou okolností nedošlo k závažnějším poraněním,“ konstatoval policejní mluvčí Svoboda s tím, že léčení zraněného muže si vyžádá nejméně dva týdny.

Agresivní opilec byl obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví a z výtržnictví. Za to mu hrozí až deset let kriminálu. Motiv jeho činu zatím není zcela jasný.

siroky11 ( 26. ledna 2012 16:48 )

Ale houby, 10 let kriminálu!!! Nakonec se zjistí, že je to vlastně nemocný chudák a ty naše zkorumpované soudy, mu nařídí léčbu.Ani bych se nedivil, kdyby odsoudili toho napadeného, co tam vlastně dělal? Neměl být třeba v práci? Ať se rozvíjí tento Modrý Kocourkov pod vedením bolševika v ODS!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání