Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Miminko nechala v tašce: O 100 metrů dál byl babybox

V této tašce novorozeně leželo
V této tašce novorozeně leželo  (Autor: Blesk - Jiří Krušina)
Autor: kru, ČTK - 
20. prosince 2011
15:09

Třicetiletá žena z Opavska odložila v neděli dopoledne novorozeně v čekárně opavské gynekologické ambulance. Zanechala ho v papírové tašce zabalené do šály a froté ručníků.

"Chlapeček je v současné době na pordním oddělení a je v dobrém stavu," řekl Blesk.cz ředitel Slezské nemocnice v Opavě Ladislav Václavec.

Ženu zachytily bezpečnostní kamery v areálu nemocnice. Dítě odložila v ambulanci jen 100 metrů od babyboxu, kde mohla novorozeně odložit zcela beztrestně.

Policii o odloženém miminku informovala lékařka nemocnice. Žena dítě na podlahu v čekárně gynekologické ambulance odložila nepozorovaně. "Jednalo se o donošeného novorozence vážícího 3,5 kilogramu. Chlapeček měl podvázanou pupeční šňůru, ale byl silně podchlazený," uvedl mluvčí nemocnice Daniel Svoboda. V tašce byl přikrytý vlněnou šálou, starým froté ručníkem a starým potahem na přikrývku.

"Žena tedy závažným způsobem porušila svou povinnost o novorozence pečovat, nebo jinou povinnost, vyplývající z rodičovské zodpovědnosti. Případ dál vyšetřujeme," řekl mluvčí krajské policie René Černohorský.

farah ( 20. prosince 2011 21:34 )

taky myslím že ji neměli hledat...ona se už rozhodla, odnesla dítě do nemocnice, mohla ho i hodit na skládku...každopádně rychlá adopce a zapomenutí na ni by bylo nejlepší - bohužel naše zákony hovoří jinak Peněz je málo a policie bude řešit takovou slípku místo aby chodila třeba před školy hlídat dopravu

zelena.karkulka ( 20. prosince 2011 20:06 )

už ji prej našli a ,,vyšetřují ji,,.

e.44 ( 20. prosince 2011 19:27 )

Jenže zaručená anonymita by byla velkým plusem právě pro záchranu života dětí, jejichž matky je tam právě kvůli kamerám nedaj, ale odložej je na nevyhovující místo.

e.44 ( 20. prosince 2011 19:22 )

Jenže v tom je právní háček. U dítěte odloženého do babyboxu nic nebrání jeho adopci. Ovšem pokud je dítě odloženo kamkoliv jinam, bez souhlasu biologických rodičů nemůže být adoptováno.

mandat ( 20. prosince 2011 18:05 )

Presne tak. Dite zije,matka nema podminky,tak dejte dite k adopci.A nereste to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání