Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Srazil dvě děti autem a nechal je ve sněhu: Dostal pět let

Jedenáckrát trestaný Vojtěcký se na místě proti rozsudku odvolal
Jedenáckrát trestaný Vojtěcký se na místě proti rozsudku odvolal  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
9. prosince 2011
23:06

Na pět let do vězení poslal dnes lounský soud Petra Vojtěckého (34), který podle obžaloby zavinil loni v lednu vážnou nehodu u Obory na Lounsku. Autem při ní srazil a bez pomoci nechal ve sněhu v příkopu ležet Janu Brecklovou (tehdy 15) a jejího kamaráda Jakuba (17).

Oba mladé lidi tehdy naštěstí zachránili jiní řidiči, kteří projížděli kolem a všimli si bot ležících na silnici. Jana i Jakub byli těžce zraněni. Jakub měl zlomenou nohu a řadu pohmožděnin, Jana měla poraněný mozek. Dodnes má problémy s pamětí a trpí postraumatickým syndromem.

Přítelkyně mu nepomohla

Soud za to už loni v září poslal Vojtěckého na pět let do věznice s ostrahou, kraj ale rozsudek zrušil a nařídil další dokazování. Přihlásila se totiž jeho přítelkyně a zároveň matka jeho dítěte Lenka, která prohlásila, že nehodu zavinila ona. A to přesto, že v té době nevlastnila řidičský průkaz. „Petr mě chtěl chránit, proto to vzal na sebe,“ uvedla. Do výpovědi se ale zamotávala, některé věci uváděla do detailu, jiné, podstatné, nebyla sto říci. „Nepamatuji si, nevím, byla jsem v šoku,“ odpovídala nejčastěji. Soud jí proto neuvěřil.

 

„Její výpověď je nevěrohodná a učelová,“ uvedla soudkyně Blanka Šišová. Jedenáckrát trestaného Petra Vojtěckého, který měl v době nehody řízení zakázané až do roku 2024, znovu odsoudila mimo jiné za těžké ulbížení na zdraví, neposkytnutí pomoci a maření výkonu úředního rozhodnutí k úhrnnému 5letému trestu do věznice s ostrahou. Auto, kterým nehodu zavinil, soud zabavil, a V. navíc uložil povinnost uhradit zdravotní pojišťovně přes 60 000 korun za léčení zraněných.
Rozsudek ještě není pravomocný, protože Vojtěcký se na místě odvolal.

sakra ( 10. prosince 2011 11:10 )

Jen 5 let a ještě se odvolal? Tak páni soudci u dalšího soudu mu vypalte nejméně 10 let!!!!!

lpitriska ( 10. prosince 2011 09:50 )

Před nástupem do tepla do krimu vyvézt na výlet na hory srazit ho autem a nechat ho tam vyválet ve sněhu a pro jistotu schovat boty.Hajzl jeden a ta jeho je taky pěkná megera.

hu11 ( 10. prosince 2011 08:32 )

Za ten seho ksift bych mu dal provaz !! Na toho člověk když se někdo podívá, tak z něj kouká zabiják z h o v a d a

Lucio1 ( 10. prosince 2011 08:12 )

To co provedl je něco mezi zabitím a vraždou.,takže nějakých 10 let.,ale v kriminále a ne na hotelu nebo co je to dneska..Přítelkyně tak 2 roky..

teofina ( 10. prosince 2011 07:54 )

Tohle je opravdu možné jen u nás. Tak chudáček,už 11krát seděl a oni daji jen 5 let??? Nevím jak je to dlouho co ten chudák za jednu rostlinu konopí,šel na 4 roky sedět. To je fakt nepoměr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání