Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Auto za půl milionu shořelo: Udeřil žhář?

Autor: op - 
16. listopadu 2011
11:12

Žhář zřejmě udeřil ve středu brzy ráno před domem movité rodiny ve Křtinách na Blanensku a zapálil tam vůz Honda CRV. Auto za půl milionu korun lehlo popelem! Podle sousedů požár doprovázela střelba. Tu však policie vyloučila.

Osobní auto začalo hořet kolem půl páté ráno. „Při příjezdu hasičů bylo vozidlo v plamenech a oheň ohrožoval také rodinný dům,“ upřesnil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Jeho kolegové dostali oheň během dvaceti minut pod kontrolu a krátce po šesté hodině ranní už chladili jen ohořelý vrak!

„Na autě je škoda za 510 tisíc korun. Oheň poškodil i vstupní dveře domu, okna a balkon, takže na domě vznikla škoda za 65 tisíc,“ vypočítává pro Blesk.cz policistka Iva Šebková.

Podle ní vyšetřovatel hasičů, který byl ještě dopoledne s policisty na místě, nevyloučil úmyslné zapálení auta.

Střelbu při požáru policie odmítla

Policie však odmítla informace některých obyvatel Křtin, že požár auta doprovázela střelba. „Slyšela jsem kolem páté hodiny ráno asi pět výstřelů,“ tvrdila jedna ze sousedek.

Podle mluvčí Šebkové se ale nestřílelo. Hasiči míní, že si svědci požáru mohli splést výstřely s vybuchováním hořlavých součástek zapáleného auta.

To patří zřejmě movité rodině, která podle sousedů bydlí v domě za několik milionů korun. "Ještě tam před domem parkuje lexus," dodala žena ze Křtin, která nechce uvést jméno.

rezacek ( 16. listopadu 2011 21:33 )

Kam se poděla diskuse k té zfackované starostce ?!?

marie60 ( 16. listopadu 2011 11:31 )

 Tohle bych neudělala ani největšímu nepříteli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání