Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kvůli pár korunám ubili muže téměř k smrti!

Autor: Ondřej Požár, zufk - 
27. října 2011
11:06

Doslova kvůli pár korunám téměř ubili k smrti muže (47) dva mladíci z Rosic na Brněnsku. Útočníci (21) oběť napadli v sobotu v noci ve chvíli, kdy muž vedl kolo na cestě z nákupu. Po brutálním útoku ho nechali ležet nahého na trávě a šli do blízké herny utratit 86 korun, které mu sebrali! Muž bojuje o život, surovci sedí ve vazbě.

„Mladíci, kteří celý večer popíjeli v hospodě, srazili muže z chodníku tak surově, že se skutálel z travnatého svahu. Rozběhli se k němu a mlátili ho pěstmi,“ uvedla kriminalistka Leona Vejnárová.

Oběť svlékli donaha!

Jeden z obviněných podle ní oběť svlékal, protože hledal peníze. „Bitý muž jim říkal, že má v kapse klíče od domu, kam je klidně vezme a dá jim je!“ popsala vyšetřovatelka.

Útočníci, kteří byli obviněni z pokusu o vraždu, svlékli poškozeného donaha a kusy jeho oblečení rozházeli po okolí za ploty. Jeden z nich byl ale tak opilý, že nedokázal oplocení přelézt, aby vzal z kalhot klíče od domu zbitého muže.

Mlátili a kopali ho hlava nehlava

„Napadený utrpěl zlomeniny deseti žeber a poranění páteře, má krvácení do mozku. Kopali do něj a mlátili ho hlava nehlava. A dupali po něm!“ popsal brutální útok kriminalista Luděk Blahák.

Sedmačtyřicetiletý muž, kterého našel nahého až v neděli v pět hodin ráno náhodný chodec, nyní zápasí o svůj život v brněnské nemocnici. Podle policejní mluvčí Petry Vedrové není možné s jistotou říct, jestli muž přežije.

Ležel totiž bez pomoci několik hodin v mrazivé noci. Svědek mu možná zachránil život tím, že ho přikryl dekou půjčenou z blízké herny.

Útočníci sedí za mřížemi

Bezcitné mladíky, kteří necelých 90 korun rozfofrovali v rosické herně a pak šli klidně spát domů, vyšetřovatelé zatkli pár hodin po útoku.

„Jeden z obviněných byl i přes své mládí opakovaně trestaný: za loupež dostal podmínku a je nyní stíhaný i za krádež,“ upřesnil Blahák.

Hrozí jim až dvacet let vězení

Žalobkyně navrhla vzít oba pachatele do vazby a soud jí vyhověl. Na soud, kde jim hrozí až 20 let žaláře nebo výjimečný trest, si tak mladíci počkají za mřížemi.

Podle vyšetřovatelů jde letos na jihu Moravy už o dvanáctý případ vraždy nebo pokusu o ni. „Jedenáct jsme objasnili. Dvanáctý případ zmizení místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila zůstává neobjasněný,“ dodal kriminalista.

kostra5 ( 27. října 2011 13:57 )

To by mě taky zajímalo, podle čeho se Ty tresty vlastně dávají a proč se od sebe tak strašně liší výše trestu za téměř stejné činy, chjo, ruce jim usekat, přinejmenším.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání