Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvě krásné šestnáctileté dívky zemřely v autě, jejich kamarád (†19) nezvládl řízení

Dvě krásné blondýnky zemřely v autě, které řídil jejich kamarád. Také nepřežil. Je na vině alkohol?
Dvě krásné blondýnky zemřely v autě, které řídil jejich kamarád. Také nepřežil. Je na vině alkohol?  (Autor: Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová - 
23. října 2011
21:13

Špatná viditelnost v mlze, porucha na autě, spěch za volantem, nebo řízení pod vlivem alkoholu? Hodně otazníků visí od páteční noci v případu nehody vozu Volkswagen Golf s pěti mladými lidmi, jejichž návrat domů z návštěvy barů a heren skončil hodinu po půlnoci nárazem do stromu v obci Pomezí u Poličky. Zemřel šofér Jiří Š. (†19) a spolužačky Lída A. (†16) a Veronika P. (†16). Jejich kamarádi Martin T. (19) s Leošem Š. (19) se těžce zranili. První z nich stále bojuje o život.

I když Jiří Š. vezl své kamarády ve staré ojeté káře v hodnotě asi 20 tisíc korun, technická závada se zdá být jako příčina karambolu nejméně pravděpodobnou. Policie se zatím přiklání k tomu, že viníkem byla rychlá jízda. Stopy na silnici po pneumatikách ukázaly, že se při ní šofér dostal do protisměru, asi prudce strhl řízení, vůz se odporoučel do stromu a poté se skutálel ze svahu k plotu u obydleného domu.

Navíc není vyloučeno, že volantu vládl alkohol. Partu mladých lidí viděli před nehodou v několika podnicích v Poličce. „Pohybovali se tady. Ti kluci chodili do stejný školy, holky neznám. Nevím ale, co pili,“ vzpomínala na večer před tragédií návštěvnice bowling centra. Zda roli skutečně sehrál alkohol, bude jasné až po pitvě zemřelých.

Na šoféra a obě dívky, které byly v prvním ročníku obchodní školy v Poličce, vzpomínají jejich spolužáci, známí a příbuzní jako na sympatické veselé lidi. Po oba dny nosili k místu neštěstí květiny a zapalovali svíčky. Na památku děvčat pak vznikla na internetu i pietní stránka. Na sobotu se již chystá pohřeb Lídy i Veroniky. Pozůstalí a přátelé se s nimi rozloučí při církevním obřadu v jejich rodné obci Trpín na Svitavsku.

jahodove_ticho ( 30. října 2011 23:25 )

klasika...mistr světa v Golfu, co má ještě mokrej řidičák, nějaká ta nezletilá bloncka na palubě, rádio nám tucá a machýrky....machýrky....

zofinka1 ( 25. října 2011 20:11 )

Nejen v Blesku. Někdy jen nevěřícně kroutím hlavou, čeho jsou dnešní žurnalisté v oblasti gramatiky schopni.

anelam ( 25. října 2011 17:37 )

mildo,ale měli by!Právě proto,že žijeme v daleko horší době!Až budeš mít 16-letou dceru,tak si vzpomeň

milda15 ( 25. října 2011 14:30 )

Ty jsi taky chytrák..V 16ti určitě leží všichni děti doma v posteli..Není 18tý století, tak se vzbuď ze snu!

milda15 ( 25. října 2011 14:27 )

Rakovino, ty se prober. Jak tohle můžeš napsat..Vědět kdo jsi, tak už nejsi! Radši už nic nepiš, podle mmě jsi absolutně negramotná osoba, která není vhodná soužití s lidmi! Jsi chudák..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání