Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lupiči si odnesli zlato za milion

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: Slávka Červená - 
15. října 2011
19:51

V sobotu  ráno přepadli lupiči klenotnictví na náměstí v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku. Odnesli osm plat zlatých šperků v hodnotě jednoho milionu korun. Dovnitř vstoupili jako první zákazníci.

Podle prodavačky to byli dva mladíci, vysocí asi 175-180 cm. Mluvili česky. Vešli dovnitř v 8.40 coby první zákazníci. „Na sobě měli světlé mikiny, obličej měli maskovaný šátky a ještě bílou kapucí. Jeden měl  v ruce pistoli, druhý igelitovou tašku. Okamžitě požadovali jen zlaté šperky,“ uvedl mluvčí policie Aleš Mergental.

Na pult vyskládala osm plat se šperky

Prodavačce nezbylo, než z proskleného pultu vytahovat jedno plato za druhým se zlatými řetízky a náramky. Lupiči si odnesli osm plat! „Byla jsem vzadu a vše slyšela. Ihned jsme zmáčkla alarm. Policie tam byla do pěti minut, ale lupiči již  byli pryč,“ uvedla majitelka.

Podle všeho to byli amatéři. Neměli ani pořádnou tašku! Plata se jim totiž do igelitky nevešla. Policie udělala hned po ohlášení uzávěry, kontrolovala auta, ale pachatelé unikají.

Kdo zahlédl zloděje? Pomozte v pátrání

Policie žádá o pomoc veřejnost. Jeden lupič měl na sobě maskáčové kalhoty, druhý tmavé. Klenictví, které na rohu ulic Široká a Pekáčkova, je zřejmě lupiči oblíbeno. Zavítali do něj už loni 25. listopadu a zlata odnesli ještě mnohem více než nyní. Loupež zůstala neobjasněna.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání