Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragickou srážku v Brně zavinil řidič trolejbusu

Autor: op, ČTK - 
13. října 2011
10:49

Tragickou srážku tramvaje číslo 9 a trolejbusové linky 37 v květnu v Brně-Černých Polích zavinil řidič trolejbusu. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala vletěl do křižovatky na červenou! Při neštěstí zemřel senior (†77) a dalších třináct lidí se zranilo.

Svědci tragédie uvedli, že řidič trolejbusu vjel do křižovatky, když už svítila na semaforu červená, a střetl se s tramvají. Trolejbus se několikrát otočil kolem své osy a rozbitým zadním oknem vypadl důchodce, který byl na místě mrtvý.

Při vyšetřování se zkoumal technický stav vozů brněnského dopravního podniku. Oba byly v době střetu v pořádku. A fungovaly i semafory na křižovatce, kde oba řidiči měli dobrý výhled.

„Nyní se dokončuje závěrečná zpráva k vyšetřování kolize. Tu později předáme policii,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce.

Šofér trolejbusu se po kolizi psychicky zhroutil a vyslechli ho proto až koncem srpna. V nejbližších dnech policie rozhodne, z jakých trestných činů jej obviní.

qqqq ( 13. října 2011 14:04 )

Druhý den , po výslechu svědků bylo celému světu jasné kdo nehodu zavinil. Pak půl roku dělalo několik zadarmo drahých kašparů patlalá paprťalá a máme jasno v jasném případu. Jeden opravář trolejbusů a "šmirglů" během hodiny na místě zjistil že vozidla byla před střetem v pořádku . Cestující v trolejbuse řvali na nebrzdícího řidiče " máš červenou !!! Stůj !!! " . Na to jsme museli zaplatit několik set tisíc soudním znalcům ( kteří se informovaliu mechanika ) a dalším blbům. Neefektivní sprava státu - jinak to nebude nikdy . Soukromá firma by zprávu o nehodě vypracovala druhý den . Pak už nenastaly nové skutečnosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání