Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Policie dopadla rekordního zloděje: Udělal 60 bytů za rok

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bali, ČTK - 
12. září 2011
20:37

Muž, kterého policie stíhá už přes rok, byl v pondělí dopaden. Jenom v Praze vykradl přes 60 bytů a způsobil tak škodu přes tři miliony korun. Kriminalisté se domnívají, že vykradených bytů bude něco přes stovku. Zloději hrozí až osm let.

Zloděj si vybíral byty v přízemí a pokaždé si počkal na víkend nebo svátek. Vybíral si byty, v nichž se v tu dobu večer nesvítilo. "Kamenem rozbil okno a následně v nočních hodinách do bytů vnikal," popsal TV Nova jeho postup jeden z vyšetřovatelů.

Muž zřejmě některé byty vykrádal opakovaně. "Za posledních deset let byl jeden z bytů vykraden hned čtyřikrát," řekl kriminalista. Proto se policisté zaměřili na recidivisty, což je nakonec přivedlo až k podezřelému.

Muž si odnášel vše, co mělo nějakou hodnotu - elektroniku, starožitnosti, šperky, mince, ale i kožichy nebo parfémy. Většinu zisku z krádeží pak buď propil, nebo prohrál v automatech.

jakub-moravec ( 14. září 2011 07:15 )

A kdy dopadnou rekordního zloděje Kalouska? Udělal 60 milionu/miliard za rok.

bara ( 12. září 2011 21:18 )

některé diskuze nejsou povoleny, nastala nová, kapitalistická doba totalitního režimu. Recej český občane si jen tak po hospodách mezi sebou, jak za doby socialismu - oboje bylo a je ti pr.dplatný... co je svoboda, co je cenzura, ať si každý doplní sám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání