Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Češi v Chorvatsku nechali dítě v rozpáleném autě

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, Kjos - 
1. srpna 2011
07:21

Chorvatští policisté o víkendu zachránili z rozpáleného auta tříletého českého chlapce. Podle zprávy serveru 24sata nechali rodiče dítě ve svém voze ve Splitu a vydali se na prohlídku města.

Český pár se v sobotu vpodvečer kolem 19. hodiny rozhodl prohlédnout si Split a v zamčeném voze zanechal spícího chlapce. Okénku trošičku stáhli, ale dítěti to nestačilo a po chvíli se horkem probudilo a začalo křičet. Roli zřejmě sehrál i stres z neznámého prostředí a pocit opuštěnosti.

Kolemjdoucí okamžitě přivolali policii, ale chlapce se podařilo z rozpáleného vozu dostat až po 45 minutách.

Dítě bylo převezeno do nemocnice, kde podle listu Slobodna Dalmacija lékaři zjistili, že je dehydrované a nasadili mu infuzi.

Chorvatská média uvedla, že policie se bude případem dále zabývat kvůli podezření ze zanedbání péče.

NECHÁVÁTE DÍTĚ SPÁT SAMOTNÉ V AUTĚ? NEBO JSTE TO NIKDY NEUDĚLALI? ŘEKNĚTE NÁM TO V DISKUZI POD ČLÁNKEM, VÁŠ NÁZOR NÁS ZAJÍMÁ!

mutaky ( 8. srpna 2011 00:03 )

Zodpovědný a milující rodič nikdy spící dítě neopustí, natož v autě a na nak dlouhou dobu. Nic není tak důležité, aby pak člově litoval toho, co způsobil. V neodkladné záležitosti dítě vzbudím a vezmu ho s sebou. Radši ať je rozmrzelé nez

dandy_ ( 4. srpna 2011 10:23 )

To se snadno říká, že nenechám dítě v autě. No když se dostanete do situace, že vám dítě usnulo a vy jste měli jiné plány - jak to vyřešíte? Mnozí si řeknou, že zaparkuje ve stínu a za tu hodinku se nic nestane. Když se něco stane, ví o tom každý, a když se nic nestane, nikdo se o tom nedozví.

olesja ( 1. srpna 2011 11:26 )

Ty už máš vnoučata? No to se tedy divím, nějak mi to nejde dohromady s tvými příspěvky.

e.44 ( 1. srpna 2011 10:58 )

No, v zásadě nic špatného na tom nevidim. Ale proč to dělat? Vnouček v autě usínal tak nejdýl do tří let a stále na kratší dobu, takže když náhodou někdy spal při příjezdu, nebyl nikdy problém ho vzít domů i s dětskou autosedačkou a nechat ho dospat.

e.44 ( 1. srpna 2011 10:52 )

Já bych nenechala malé dítě v autě samotné ani minutu nikdy, nikde a za žádného počasí. Ty snad ano?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání