Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka opět unesla dcerku z kojeňáku: Do plotu vystříhala díru

Royle Nicola Kim (46) je matka unesené holčičky. Mluví pouze anglicky.
Royle Nicola Kim (46) je matka unesené holčičky. Mluví pouze anglicky.  (Autor: Policie ČR)
Autor: Kateřina Kycltová - 
20. července 2011
16:55

Holčičku (1,5) s britským jménem Royle Saphire Ellie opět hledá policie! Její matka Royle Nicola Kim (46) ji totiž znovu unesla z kojeneckého ústavu v pražské Krči, kde je dívka umístěná. Tentokrát prostříhala díru v plotě a spolu s holčičkou skrz ní prolezla.

„Matka si zřejmě únos naplánovala. Plot jsme totiž po jejím prvním únosu opravili. Nyní tam je nová vystříhaná díra,“ informovala Martina Štanclová, mluvčí Thomayerovy nemocnice, pod kterou kojenecký ústav patří. Pátrání po holčičce i její matce policie rozjela ihned po jejich zmizení. „Zatím však bylo bezvýsledné. Žena může s dcerou být kdekoli po republice,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že tentokrát nic nenasvědčuje tomu, že by si žena holčičku chtěla odvést do zahraničí.

Royle Nicola Kim má od soudu povoleno, že svou dceru může navštěvovat dvakrát denně, vždy po třech hodinách. „Vše by zřejmě vyřešilo, kdyby soud nařídil dozorované návštěvy. To znamená, že by u jejích návštěv vždy musel být někdo z personálu,“ dodala Štanclová.

Naposledy unesla Britka svou dceru před necelými dvěma týdny. Po pár dnech policisté ženu spolu s dívenkou dopadli v jednom z pražských kadeřnictví.

Viděli jste ji? Volejte 158!

Royle Saphire Ellie (1,5) unesla včera její matka z kojeneckého ústavu v Krči. Royle Saphire Ellie (1,5) unesla včera její matka z kojeneckého ústavu v Krči. | Policie ČR

lila_heart ( 27. července 2011 14:10 )

Zodpovedne mohu rict, ze tato "ctihodna" obcanka o azylovem dome uz na jare tohoto roku nechtela ani slyset (pry to neni pro ni Nicmene verte, ze v ceskych preplnenych azylovych domech by se pro ni a jeji robatko nejake to teple, bezpecne a vybavene zakladne mistecko naslo, musela by ale chtit ONA SAMA ;) To, ze zneuzila me pomoci i pomoci dalsich lidi, jsem uz radne obrecela (prece jenom kradez zustane vzdy kradezi a navic veci, ktere pro vas znamenaji osobni hodnotu a citove vzpominky si uz znovu nekoupite...) Nad touto kauzou se osobne docela bavim, ale jen tim, jak diskutujici zanicene diskutuji o nekom, s kym nemaji ani vterinovy osobni kontakt P.S.: NEZISTNE POMOCI ZDAR! (...a divili byste se kolikrat, jak se vec muze otocit vuci Vam...)

hugu ( 21. července 2011 15:13 )

No tak v Británii rodí doma dvě ženy ze sta. Birth certificate -dítě máte povinnost zaregistrovat do 42 dnů od narození. Zkratka si myslím,že zas tak vzorná matka to není a že britské úřady ji první dítě neodebraly jen tak. Ten trvalý pobyt nemá nikde ani ve V,B.

oooo. ( 21. července 2011 11:42 )

no tak v Británii se rodí většinou doma to by svědčilo na to, že dítě nemá rodný list, někde se ani rodný list nevydává a ze strachu holku matka nikde nehlásila, celkem logické. Navíc v cizí zemi, jako jsme my bez rod ného listu nikde nemůžete nahlásit, nikde nemůže nahlásit na očkování k lékaři apod. dítě úředně vlastně neexistuje- v tom je ten byrokratizmus a zakopaný pes , navíc jak a kde se má matka hlásit k trvalému pobytu, jestliže je cizinka ? Taky docela problém.

oooo. ( 21. července 2011 11:36 )

Jestli se nemýlím, má finanční potíže, zřejmě se do té situace nedostala jen tak a taky je určitě nějaký otec toho dítěte, který ji sem dostal, nebo se paní bojí vrátit domů? Zjišťoval vůbec někdo jak se paní dostala na takové dno, že jí bylo dítě odebráno? Evidentně dítě plně kojí a má o ni zájem jako nikdo, tak proč jí někdo nepomohl do azylového domu i s dítětem? Tohle je opravdu děsivý případ naší justice

hugu ( 21. července 2011 10:06 )

Podle dřívějšího předběžného opatření soudu svou výchovou matka dítě ohrožovala. Byly zanedbány výchovné i materiální podmínky pro život nezletilé dcery. Matka se podle opatření nebyla schopna o dívku řádně starat. Nechodila s ní na pravidelné lékařské kontroly, nedala ji očkovat, neměla ani trvalé bydliště. Britka nemá rodný list svůj ani dcery nebo jiné doklady, znám není ani biologický otec dívky. Žena utekla z Británie pravděpodobně kvůli tomu, že jí úřady odebraly kvůli špatné péči první dítě, které se nyní nachází v pěstounské péči, a bála se, že by se jí mohlo stát to samé i u druhého dítěte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání