Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Šílený střelec pobíhá po Brně: Zranil 2 mladíky

Přímo v centru Brna střelil muž po dvou mladících
 (Autor: Gabriela Peringerová)
Autor: Gabriela Peringerová, apk - 
29. června 2011
11:25

Policisté v celém Brně mají pohotovst. Jen dva dny po řádění zfetovaného mladíka v Praze, vyděsil Čechy další šílený střelec. Neznámý pachatel postřelil ve středu ráno u Hlavního železničního nádraží v Brně dva muže.

V tratolišti krve tam skončili dva mladí bezdomovci. Asi třicetiletý střelec se s dvojici bezdomovců nejdříve pohádal.

„Pak se začali poštuchovat a najednou zazněly dva výstřely z pistole. Pachatel střelil oba zraněné do břicha a okamžitě z místa činu utekl směrem k Petrovu a Novým sadům,“ uvedl vedoucí krajských kriminalistů Antonín Hrdlička. První z postřelených (29) skončil ve Fakultní nemocnici Brno.

„Mohu potvrdit, že jeden ze zraněných je u nás, je v intenzivní péči lékařů,“ řekla mluvčí fakultní nemocnice Anna Mrázová. Postřelený muž je podle informací Blesku v kritickém stavu, ještě dopoledne ho lékaři operovali. Druhý postřelený muž (32)ležící v Úrazové nemocnici už je ve stabilizovaném stavu.

„Je po operaci. Lékaři ho ale museli napojit na umělou plicní ventilaci,“ popsal jeho zdravotní stav náměstek ředitele úrazové nemocnice Jan Filipinský. Policisté teď po střelci, který má asi třicet let a je vysoký 180 centimetrů, pátrají.

„Má tmavé vlasy a krátkou bradku. Na sobě měl kostkovanou košili, hnědé nebo zelené kalhoty zastrčené do vysokých kožených bot,“ popsal pachatele Hrdlička. Pachatel, který bude obviněn z trestného činu pokusu o vraždu dvou a více osob se podle kriminalistů se svými obětmi neznal. „Šlo asi o náhodné setkání. Bezdomovci muže před střelbou obtěžovali,“ konstatoval Hrdlička.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání