Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž střelil holčičku (4), mířil na kočky

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto pro Blesk - Transhospital)
Autor: ČTK, oj - 
6. června 2011
07:19

Střelou ze vzduchovky zasáhl do hlavy čtyřletou holčička sedmapadesátiletý muž, který se ještě v neděli k činu přiznal. Dítě rodiče odvezli do nemocnice v Motole, kde je lékaři ambulantně ošetřili a propustili domů.

Událost se odehrála okolo 12:00 v ulici Zbynická v Radotíně. Policisté následně zadrželi muže, který prý zasáhl dívku omylem. "U výslechu uvedl, že střílel po kočkách," uvedla Kropáčová. Muži hrozí v případě odsouzení až roční vězení.

"Rodiče své dítě transportovali do nemocnice po vlastní ose, víc k tomu nelze uvést," sdělila Mediafaxu Jiřina Ernestová, mluvčí pražských záchranářů.

"Dítě bylo ambulantně ošetřeno a už je propuštěné. Nešlo o nic vážnějšího," uvedla mluvčí Fakultní nemocnice Motol Pavlína Danková.

micinazkolina ( 6. června 2011 23:19 )

já takové na zahradě viděla a světe div se, neměla jsem potřebu do nich nasypat broky. Byly dvě, obě jsem odchytla (sklopec mi půjčili v útulku),micky jsem dala do kupy, nechala vykastrovat, jednu máme my, druhou moje babča. A protože máme kočky domácí, cizí kočky sem nelezou. Prostě když vidím zraněné nebo nemocné zvíře, tak asi to poslední, co je na místě, je jim místo pomoci ještě více ublížit...Kdo si nechce "špinit" ruce, tak existuje celá řada organizací, která v toto pomůže - útulky, záchranné stanice pro zvířata, dobrou zkušenost mám i s pražskými "Měšťáky" - konkrétně na Praze 6. Jsou to živí tvorové a hrát si na bohy, jako to často děláme, se nakonec nevyplatí.

micinazkolina ( 6. června 2011 23:10 )

nebo jen velmi obtížně. Pro kočky není plot nebo zeď problém, takže udržet jí na zahradě je skoro nemožné. Mě taky obtěžuje randál sousedovic psa, chtělo by se říct, ať si ten štěkot poslouchá jen jeho páníček a neotravuje tím ostatní, za plotem je už "ta naše svoboda" že? Jenže chtít to je skoro stejný nesmysl, jako kočce vysvětlit, že ten pán od naproti je magor, ať potlačí svoje vrozené schopnosti a TENHLE plot rozhodně nepřelejzá.... Ten chlap je prostě cvok a je jen smutné, že se něco začalo dít, až když ublížil malé holce. Zmrzačená nebo zabitá zvířata nikoho asi moc nezajímala, vždyť to byly "jen" kočky.

dissent ( 6. června 2011 14:28 )

taky bych mu nasypal broky do pr..le,ale pořádně,aby se do smrti neposadil,dobytek to je,když střílí po živém tvoru,který se nemůže bránit.Starej dědek a rozum žádnej.Useknout pazoury a střílet si může do pos.rá.vaček!!

penn ( 6. června 2011 10:59 )

Mně kočky v zásadě nevadí, ale na svém pozemku je také nechci! Když jsem na jaře odklízela hromadu ho*en po cizích kočkách, to byla chuťovka. Mám malé děti, které si do těch míst chodí hrát a tímto mě ty kočky opravdu obtěžovaly. Naštěstí to u nás šlo zabezpečit tak, aby k nám už nemohly, ale ne každý má tu možnost. Ne každý koho obtěžují cizí kočky musí být bláznem, leda z těch koček

wojtylak ( 6. června 2011 10:36 )

metla lidstva třeba hubit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání