Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česká policie zadržela muže podezřelého z terorismu

Ilustrační foto - URNA předvedla na cvičení teroristům, jak mohou dopadnout
Ilustrační foto - URNA předvedla na cvičení teroristům, jak mohou dopadnout  (Autor: Blesk - Jaroslav Krčál)
Autor: ČTK, oj - 
8. května 2011
14:52

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v uplynulém týdnu zadrželi Pákistánce, na něhož byl vydán mezinárodní zatykač pro podezření z vraždy a terorismu, uvedl dnes v České televizi ministr vnitra Jan Kubice. Podle ministra cizinec žádal v Česku o azyl. Nyní je ve vydávací vazbě.

"Pákistánec je člověk, který žádal v Česku o azyl. Policie a orgány činné v trestním řízení zjistily, že na něj byl Pákistánem vydán mezinárodní zatykač," uvedl Kubice. Pákistán podle něj dosud nepožádal Českou republiku o vydání zadrženého muže. "Zatím nepřišla žádost o vydání do Pákistánu. Máme pouze mezinárodní zatykač, kde je ten člověk podezřelý z vraždy a terorismu," dodal Kubice.

Česká policie tento týden oznámila, že obvinila pět lidí podezřelých z podpory terorismu, zejména na území severního Kavkazu. Zajišťovali pro teroristy údajně falešné doklady, případně i zbraně a výbušniny. Výnosy z padělaných dokladů poté putovaly do Dagestánu a byly určeny na podporu teroristického hnutí Džamaat Šariat. V České republice to je první případ, kdy policie použila ustanovení zákona, které postihuje podporu terorismu.

Kubice dnes vyloučil, že by zadržení Pákistánce souviselo s tímto případem.
V Pákistánu v pondělí americké vojenské komando zabilo vůdce teroristické organizace Al-Káida Usámu bin Ládina.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání