Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Za smrt Péti (†2) hrozí matce deset let za mřížemi

Milada M. nechala dvouletého Péťu skoro 40 minut ve vaně bez dozoru
Milada M. nechala dvouletého Péťu skoro 40 minut ve vaně bez dozoru  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada, mivrk - 
15. dubna 2011
14:40

Za smrt malého Péti (†2) hrozí jeho matce Miladě M. (37) až deset let za mřížemi. Když ho počátkem tohoto týdne nechala bez dozoru ve vaně, chlapec se utopil. Nařízená soudní pitva vyloučila na smrti chlapce cizí zavinění.

Policie v pátek matku obvinila z trestného činu opuštění dítěte. Kriminalisté totiž zjistili, že malý chlapec byl pohybově na úrovni devítiměsíčního batolete. „Nebyl schopen se ve vaně ani posadit, natož stoupnout. Žena přiznala, že ho do vany uložila a pustila mu teplou vodu,“ uvedl vyšetřovatel Pavel Kubiš.

Odmítá, že vanu zašpuntovala

Podle vyjádření matky vždy postupovala stejným způsobem. Odmítá se přiznat, že by vanu ucpala malému Péťovi zátkou. Tu však kriminalisté v odtokovém otvoru vany při příjezdu našli. V osudnou chvíli byla v bytě pouze matka a Péťův starší bratr Timotej (6). „Zatím se nám nepodařilo dokázat, kdo zátku do výtokového otvoru zasunul,“ řekl Kubiš.

Vyšetřování případu bude dál pokračovat. Pode vyšetřovatele totiž neměl chlapec šanci se sám z vany dostat. Podle policistů strávil ve vaně malý Péťa 38 minut, než mu matka, která ve vedlejší místnosti poslouchala hudbu a nevylučuje, že mohla na chvíli usnout, přispěchala na pomoc. „Žena v okamžiku neštěstí nebyla pod vlivem alkoholu ani žádné jiné omamné látky. Přesto, že jsme ji na začátku vyšetřování umístili do policejní cely, je po sdělení obvinění stíhána na svobodě,“ dodal Kubiš.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání