Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vraha Dennise (†9) chytli po 10 letech! Je to ženatý učitel

Po Dennisovu vrahovi se pátralo deset let!
Po Dennisovu vrahovi se pátralo deset let!  (Autor: Youtube.com)
Autor: mivr - 
15. dubna 2011
17:03

Hrůzná série vražd je konečně vyřešena. Před deseti lety byl v Německu zavražděn devítiletý Dennis Klein. Ztratil se a jeho tělo bylo po dvou týdnech nalezeno v lese. Vrah policii však unikal. Až teď ho dopadli. Vrah se přiznal k vraždě dalších dvou chlapců. Čtyřicet jich znásilnil.

Devítiletý Dennis Klein z německého Osterholz-Scharmbecku 5. srpna v roce 2001 zmizel ze školního tábora. Dva týdny se pohřešoval. Policie i dobrovolníci ho ve dne v noci hledali. Nakonec ho našel houbař v lese. Chlapec byl mrtvý.

Sériový vrah?

Muž, který byl z ohavného činu podezřelý od začátku, policii celou dobu unikal. Po deseti letech honby za fantomem ho vyšetřovatelé konečně lapili. Jedná se o sériového vraha malých chlapců. Muž už se doznal i k více než čtyřiceti sexuálním deliktům spáchaných na malých klucích.

„Máme zatykač za několikanásobnou vraždu,“ potvrdil mluvčí komise zřízené speciálně k případu Dennise Jürgen Menzel. V pondělí vyšetřovatelé pořádají tiskovou konferenci, kde hodlají vše osvětlit.

Vrah a násilník už byl policisty zkoumán v roce 2007. Tehdy prý ale ještě neměli potřebné důkazy, aby ho mohli usvědčit a poslat za mříže. Kdyby ho tehdy posadili do vězení, nepáchal by ohavné činy ještě další čtyři roky.

Tentokrát policii pomohla jedna  z obětí. Muž, který byl v roce 1995 tehdy jako desetiletý chlapec násilníkem sexuálně zneužit u sebe doma, promluvil a řekl pro policii důležité informace. Vraha a násilníka pak přepadla ve středu v jeho hamburském bytě a zatkla.

Německá policie zveřejnila fotografie tří zavražděných chlapců. Zleva Stefan Jahr (+13), Dennis Rostel (+8) a Dennis Klein (8) Německá policie zveřejnila fotografie tří zavražděných chlapců. Zleva Stefan Jahr (+13), Dennis Rostel (+8) a Dennis Klein (8) | EPA

Pracoval s dětmi

Policie uvedla, že se jedná o 40letého ženatého učitele Martina N. z Hamburgu. Muž se přiznal k vraždě dalších chlapců - Dennise Rosteleho (†8), Stefana (†13). Sám se přiznal ke zneužití nejméně 40 chlapců. Všechny děti popisovaly útočníka stejně - hodně vysoký, široká ramena, velmi silný. Už v minulosti byl trestán za šíření dětské pornografie.

Násilníkovi známí jsou v šoku. Znají ho jako nevtíravého, ochotného, přátelského, milého a inteligentního muže. V Brémách, odkud pocházel, byl dokonce členem sportovního kroužku, pečoval o mládež a zapojil se do programu vzdělávání dospělých.

Děti znásilňoval v jejich domech, kam se vloupával, či na táborech. Na sobě měl vždy černé motorkářské oblečení a černou kuklu. Proto si od policistů vysloužil přezdívku Černý muž.

cocca ( 15. dubna 2011 18:33 )

dnes na tiskove konferenci policie rekla, ze vrah zenaty neni a ucitel take ne tak nevim kde to Blesk vzal.Pachatel je svobodny a v minulosti pracoval jako pedagogicky vychovatel ale nikdy jako ucitel !!

miriam ( 15. dubna 2011 15:20 )

že by po tomto Evropa obnovila trest smrti pro vrahy dětí? Ne jako akt pomsty na útočníkovi, ale jako ochranu těch, které ještě žijí... kde jsou práva zavražděných, když tolik hájíme práva vrahů?

Zobrazit celou diskusi