Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sebevrah skončil v plamenech

Autor: Pavel Ryšlink, koj - 
10. března 2011
11:25

V plamenech skončil cizinec, který si podle prvních zpráv chtěl ráno v Šumperku přitopit propanbutanovou lahví ve svém autě. Když si k tomu zapálil cigaretu, auto explodovalo. Podle nových poznatků šlo ale zřejmě o sebevraha.

Svědci vypověděli, že muž přišel ke svému vozu v Hybešově ulici a zapnul přídavné přitápění, napájené z propanbutanové bomby. Čekání než se kabina vozu zahřeje, si chtěl zpříjemnit cigaretou. Vystoupil z vozu a zapálil si. V tu chvíli se ozvala ohlušující rána. Výbuch rozmetal auto a oheň vážně popálil řidiče.

Výbuch ale nebyl zřejmě náhoda. "Důvod zahoření nahromaděného plynu, který si muž pouštěl přes noc ve vozidle, kdy chtěl zřejmě spáchat sebevraždu, a následného výbuchu láhve s plynem stále vyšetřujeme," uvedl mluvčí šumperské policie Josef Bednařík.

„K výbuchu osobního vozidla značky Hyundai jsme byli voláni tísňovou linkou v 5 hodin a 59 minut. Když jsme přijeli na místo, vozidlo bylo zcela zničeno,“ uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Řidič utrpěl vážné popáleniny na 20 procentech těla a ve vážném stavu byl transportován na popáleninové centrum ostravské nemocnice.

„Jako příčinu požáru stanovil vyšetřovatel výbuch směsi plynu se vzduchem,“ doplnil informace o explozi mluvčí hasičů Hošák.

odol ( 10. března 2011 11:57 )

Kouření škodí vašemu zdraví,peněžence a vúbec celému okolí! Normální je nekouřit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání