Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zabil bratrance a hodil ho do studny: Dostal 20 let

Karel Janoušek (56) dostal za vraždu bratrance 20 let. Bodl ho nožem a poté ho hodil do studny
Karel Janoušek (56) dostal za vraždu bratrance 20 let. Bodl ho nožem a poté ho hodil do studny  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská, Kjaj - 
9. března 2011
15:45

K dvaceti letům vězení se zvýšenou ostrahou odsoudil krajský soud v Táboře Karla Janouška (56) z Pacova, který ve svém domě v listopadu 2002 zabil ze žárlivosti bratrance Petra Dolejše (44). Po hádce ho několikrát bodl a těžce zraněného hodil na zahradě do studny, kde nešťastník v mukách zemřel.

Pozůstatky těla policie našla až 8. června 2010. Na stopu je přivedla Janouškova bývalá manželka. Janoušek se k hrůznému činu nikdy nepřiznal. Vinu sváděl před soudem na syny jeho ženy. Právě kvůli ní se prý celá tragédie v listopadu 2002 odehrála.

„Dolejše se zbavili synové mé tenkrát budoucí ženy, protože ji obtěžoval a dolézal za ní. Viděl jsem tehdy z okna, jak on leží na jedné půlce poklopu studny a její synové ho nohama popostrkávají do studny," tvrdil Janoušek senátu. Ten mu však neuvěřil a odsoudil ho k výjimečnému trestu. O jeho vině neměl pochybnosti.

Janoušek byl již dvakrát odsouzený

„I když doba mezi vraždou a objevením pozůstatků těla byla dlouhá a všechny biologické stopy nebylo možné zajistit, je soud přesvědčen, že má dostatek důkazů k tomu, aby rozhodl. Navíc oběť umírala mimořádně trýznivým způsobem,“ zdůvodnil předseda senátu Milan Krejčiřík výši trestu. Janouškovi přitížilo i to, že nožem už dříve napadl několik lidí. Dokonce za to byl i dvakrát odsouzen.

„Nic jsem neudělal. Je to lumpárna,“ reagoval na výrok soudu Janoušek. Rozsudek není pravomocný, jeho obhájce si ponechal lhůtu na odvolání.

egal ( 9. března 2011 18:42 )

šestadvacátým dílem magora Zemana

monza ( 9. března 2011 18:24 )

A kam ho měl hodit?

palko1961 ( 9. března 2011 16:04 )

ho mel ten mrtvy bratranec v jeho cele strasit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání