Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Surově kopala do koně, vykopnou i ji!

Video se připravuje ...
Autor: Jaroslav Krčál, koj - 
18. února 2011
05:16

Zrůdu, která kope do zvířat, už ke koním nepustí! Ošetřovatelka koní Martina E. dnes na Střední zemědělské škole v Lanškrouně skončí. Video, na kterém brutálně kope do slabin koně, který ji předtím shodil ze sedla, pobouřilo tisíce lidí a nakonec i vedení školy.

„Dnes končí ošetřovatelce nařízená dovolená a budu s ní mít schůzku. Jak jsem s ní mluvil, tak předpokládám, že na této schůzce podá žádost o ukončení pracovního poměru,“ uvedl ředitel školy David Hruška.

Video z roku 2009 viděl poprvé, když bylo zveřejněno na internetu. Kromě jezdkyně potrestal i trenéra, který je vidět na videu a proti týrání koně nijak nezasáhl. „Byl zbaven funkce vedoucího chovu koní. Ještě jsem nerozhodl, jak budu řešit jeho situaci,“ dodal ředitel.

Sám ředitel do školy přišel až téměř rok po incidentu. „Na toho, kdo prezentoval video na internetu, jsem podal trestní oznámení. V žádném případě nešlo o výuku, jak to bylo prezentováno. Ošetřovatelka je aktivní jezdkyní a záběry jsou z tréninku jezdeckého oddílu, a nikoliv výuky,“ přešel do útoku ředitel školy. I podle něho je však takovéto zacházení se zvířaty trestuhodné.

Surové kopance řeší i policie

Na popud lidí, kteří video viděli, se jím začala zaobírat i policie. „Prověřujeme, zda v tomto případě nedošlo k týrání zvířete. Zatím však nikdo nebyl obviněn,“ uvedla Iveta Lehká z orlickoústecké policie. Potvrdila nám, že zároveň prošetřují i podání ředitele školy.

barry3005 ( 24. února 2011 18:38 )

Ty můžeš mít doma psy, koně či prasata, ale zvířatům nerozumíš. Je to poznat z tvých příspěvků. Znám to i na cvičáku, kde psovodi kteří mají psy i 20,30 let psům nakonec stejně nerozumí. Problém je v tom, že nedokážou otevřít svoji hlavu pro nové věci. A tak je to i s tvým selským rozumem. Priimitivně napadáš lidi a profi se s tebe jenom smějí. Máś názory ovlivněné darwinismem, který nás učili komunisti. Už tehdy jsem věděl, že to je blbost. Že ty máš přátele jenom na statku tak to je mi tě opravdu líto. Někteří lidé ve svém životě nic nedokáži a umí se jenom vysmívat z překlepů. Ale tvoje čeština je doslova primitivní. Takže otevří tvůj selský rozum pro nové věci, aby v něm nezůstaly jenom kobylince. V té diskuzi šlo jenomo jedno. Ta paní se chovala přesně tak jak se chovají koně mezi sebou. Kopou se a nebo kousají a to tehdy když je jeden v očích toho druhého neposlušný.A jo podle tebe vedou psychlogické debaty. No jo tak je poslouchej. Až jim budeš každé slovo rozumět tak mi dej vědět.

bazaro ( 22. února 2011 21:02 )

rákosky - zakázaly....

bazaro ( 22. února 2011 21:01 )

pes může maximálně skákat po cyklistovi...

anelam ( 20. února 2011 12:27 )

barry u nás i vyšší,jenže já jsem ženská a mezi tím jsem vychovávala sama 2 syny

barry3005 ( 20. února 2011 11:48 )

a jo u nás mají psy ve 4-5-ti letech ZVV3 - pokud je psovod koupil jako štěně. Ale každý psovod a pes je jiný, to je pravda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání