Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za brutální vraždu prostitutky doživotí

Autor: Richard Veselý, evak - 
2. února 2011
16:55

Takhle hlídaný pražský vrchní soud nebyl už dlouho! Dnes (ve středu) vynášel rozsudek nad čtveřicí Uzbeků, kteří popravili prostitutku a se stejnou brutalitou se pokusili zabít další dva lidi! A odvolací senát hlídaný těžkooděnci s ostře nabitými samopaly byl nekompromisní. Padly tresty v rozmezí 16 let až doživotí!

Mladíci z Uzbekistánu si 29. února 2008 nad ránem v bytě ukrajinské prostitutky počíhali na jejího pasáka, který jim nedodal slíbená víza. Muže zbili a podřízli, dvě prostitutky, které činu přihlížely, znásilnili a pak je chtěli udusit.

Jedna z nich zemřela, druhé se podařilo vyváznout. Zachránila si život tak, že čtveřici slíbila zaplatit dvacet tisíc eur. Pasák útok přežil s těžkými zraněními.

Podle obhájců jsou udělené tresty příliš přísné. „Nebyl to gang, byla to jen skupina kamarádů,“ řekla obhájkyně jednoho z obžalovaných Hana Martiňáková.

Uzbečtí tyrani:

Sohibek Juldašbajev (černý kabát) Odsouzen na doživotí. Hlavní aktér zločinu. Prostitutku, která navíc byla jeho milenkou, udusil polštářem a igelitovou taškou. Jejímu pasákovi prořízl hrdlo. Podle znalce je lhostejný k lidskému životu a jeho pohyb na svobodě je nebezpečný.

Chusnidin Šodijev (bílá bunda) Odvolací soud mu potvrdil trest 23 let. Ve chvíli, kdy Juldašbajev vraždil prostitutku, znásilňoval ve vedlejší místnosti její kolegyni. Podle psychologa má Šodijev podobný charakter jako Juldašbajev, ale jeho intelekt je na výrazně nižší úrovni.

Naimjon Alimov (hnědý svetr) Trest mu byl snížen z 25 na 21 let. Asistoval při vraždě. Podle obhájkyně jednal ze strachu z Juldašbajeva. Po činu s ním však zkoušel likvidovat stopy a zjišťoval, jak ukrajinská prostitutka sežene dvacet tisíc eur, které slíbila za svůj život.

Akmal Džabarov (šedý svetr) Dostal 16 let, nejnižší trest z celé čtveřice. Nezúčastnil se bití pasáka ani jeho podříznutí. Na vraždě prostitutky se údajně podílel ze strachu z Juldašbajeva a Šodijeva. S ostatními odsouzenými se zná už od dětství, pocházel ze stejného města

 

zirafa ( 3. února 2011 14:06 )

ale ano, jen přemýšlím, jaký žaludek a hroší kůži na to musí mít.... tak to bylo myšleno.....

janteto ( 3. února 2011 08:12 )

Jestli to nebude tím, že je to jejich povolání? Co myslíš?

zirafa ( 2. února 2011 17:25 )

má právo na obhájce, o tom žádná.... ale přesto nedokážu pochopit, jak může někdo obhajovat takové zrůdy.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání