Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Sebevrah (†23) z Jirkova: Chtěl zabít své sousedy?!

Autor: lac, Krvs - 
31. ledna 2011
15:33

Jiří R. (†23) z Jirkova chtěl, aby jeho sousedé po jeho smrti trpěli. Minulý týden, těsně předtím, než spáchal sebevraždu skokem ze 6. patra, založil požár bytu a pustil plyn. Policie během vyšetřování zjistila, že mladík oheň založil úmyslně, dokonce hned na dvou místech v bytě. Podle všeho se snažil, aby byl výsledek co nejničivější.

„Jde o úmyslný trestný čin toho, kdo úmyslně vydá lidi v nebezpečí smrti, nebo těžké újmy na zdraví nebo cizí majetek. Tady konkrétně došlo k ohrožení požárem a výbuchem,“ uvedla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Mladík minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek založil ve svém bytě 1+1 požár na dvou místech - v kuchyni a obývacím pokoji. Pustil plyn čímž mohlo dojít k výbuchu a tragédie mohla mít nedozírné následky. Pak sám z balkonu paneláku vyskočil a zabil se.

Dvacet ldí muselo být evakuováno

Policisté v tuto chvíli vyslýchají lidi z blízkého okolí sebevraha, rodiče a příbuzné, a pátrají po motivu. „Není to obvyklý způsob, který volí sebevrazi. Za svoji praxi jsem nic podobného nezažila,“ dodala Pivková.

V kritickou noc policisté a hasiči budili nájemníky v domě, aby je evakuovali z domu. Narychlo muselo opustit své domovy kolem dvaceti lidí. V případě, že by mladík přežil, šel by do vězení až na osm let.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání