Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dům se squattery v plamenech: Jeden mrtvý

Autor: šim - 
5. ledna 2011
17:04

Opuštěnou budovu, v níž přebývali squatteři, v Praze 8 Karlíně v Sokolovské ulici zachvátil ve středu po 15. hodině požár. Hasiči na místě našli jedno tělo. Dva lidé byli převezeni k ošetření do nemocnice.

Šest lidí z plamenů vysvobodili příslušníci cizinecké policie, kteří náhodou projížděli kolem. Jednoho člověka se zachránit nepodařilo. Jeho tělo poté našli při hašení hasiči.

Jeden ze zasahujících policistů se nadýchal zplodin a musel být převezen k ošetření. V nemocnici skončil také jeden obyvatel squatu. Požár zničil celé jedno patro opuštěného domu. Příčinu policie teprve zjišťují.

Hořet začalo kolem 15. hodiny, po dvou hodinách už hasiči pouze dohašovali. Kvůli zásahu hasičů byla dočasně přerušena tramvajová doprava ve směru na Florenc.

Hořelo také v Bohnicích

S ohněm hasiči bojovali také v Praze 8 v Bohnicích. V osmém patře atypického domu tam zcela vyhořel byt. Požáru podle serveru Novinky.cz předcházela hlasitá rána, která vybila okna. "Měli jsme tam pět družstev, dva žebříky," řekla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Z domu byli čtyři lidé, žena a tři děti, odvezeni do nemocnice. Nadýchali se jedovatého kouře.

wolf66 ( 1. února 2014 17:13 )

Vypráskat a zavřít za vstup do cizího objektu.Dobyteksi dojde do charity,kde dostane polévku,ošetří ho bez poplatku,obléknou ho na zimu,aby nenastydnul,večer ukradne autoradio v ceně 3000kč,střelí ho za 100kč a má pro dnešek vystaráno.Drogu si sežene a krabicové víno si ukradne.

peroxid ( 6. ledna 2011 00:08 )

I squatteři mají nějakou svojí úroveň. K do bydí, nebo pracuje v Karlíně, nemůže si nevšimnout, že to nejsou squatteři. Tuto velmi smrdutou barabiznu využívají feťáci a jejich dealeři, také chátra ze Slovenska, která je věčně ožralá a věčně obtěžuje občany kolem stanice MHD a metra Křižíkova. Tahá tam ukradené kufry z Masaryčky a od okolních hotelů. Slězají se tam a opalují kradené kabely od bužírky. Pak se povalují kolem stanice metra ve značkovém oblečení okradených cizinců, cpou se hambáčema s hranolkami a po několikerém krabičáčku usínají přímo na chodníku pod policejní kamerou nainstalovanou před stanicí metra Křižíkova. Ta čuňata po sobě nikdy obaly od svých velesvačinek nevyhodí do koše, stelou vše pěkně pod sebe a kolem sebe. Není se co divit, že tam zase už hořelo.Běhají tam potkani i přes den mezi lidmi po chodníku velcí jako králíci. A tak to je rok za rokem a nikdo to neřeší. doufám, že ta páchnoucí žumpa brzy spadne a bude pokoj.

e.44 ( 5. ledna 2011 19:42 )

Proboha dej pokoj s Kocábem. Jeho schopnost vracet se je neuvěřitelná. A já jsem ráda, že neni vidět, neni slyšet.

husqarnowicz ( 5. ledna 2011 18:51 )

A co na to Kocáb? Není v tom třeba nějaké porušení llidských práv?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání