Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah i oběť na stejném hřbitově? Vesnice se bouří

Autor: Ondřej Požár, koj - 
21. ledna 2011
14:52

Nervozita a dusná atmosféra, která už dlouhé tři týdny ovládá hornické městečko Zbýšov u Brna, snad už v sobotu skončí. V to aspoň místní doufají. V ten den se tam totiž uskuteční pohřeb dívky (†27), kterou její o čtyři roky mladší přítel zavraždil na Nový rok v Londýně. Sám pak skočil v metru pod vlak.

Z parte, které visí ve vitrínách u radnice a před zbýšovskou novou smuteční síní, vyplývá, že obřad začne ve 14 hodin. Obyvatelé malého města jsou neštěstím zdrceni.

„Těžko se umírá na jaře, nejtíže na jaře života, když krev v žilách klokotá a tolik by se chtělo žít,“ připomínají verše na smutečním oznámení tragickou smrt hezké mladé ženy, která byla jediným vymodleným dítětem svých rodičů. Ti se po vraždě dcery psychicky zhroutili. Její tatínek zajišťoval více než dva týdny v Londýně převoz těla. Dceru přivezl až včera, téměř tři týdny po tragédii. Pozinkovanou rakev přeložili na pražském letišti do pohřebního vozu, který ostatky převezl na Brněnsko.

Rodina vraha se chce odstěhovat

Život ve Zbýšově se prakticky na tři týdny zastavil, lidé se stále vraceli k tragédii. Dokonce se tu údajně rozběhla petice za to, aby vrah dívky nebyl pochován na stejném hřbitově jako jeho oběť. V hornickém městečku se rozšířila i zpráva, že rodina vraha se chce kvůli nenávisti některých lidí odstěhovat pryč.

„O podobné petici nic nevíme. Otec dívky pouze donesl na radnici parte a požádal, aby městský úřad v pondělním hlášení poděkoval lidem za účast na pohřbu,“ řekli Blesku úředníci z radnice.

maybenever ( 24. ledna 2011 00:34 )

Nechápu jak někdo dokáže psát takové lži, asi ano jeto práce jako každá jiná. Ale tohle? Uvědomujé si tito supi že ničí životy které už ta utrpěly tu největší ztrátu? A lidi, co to plácáte za nesmysly? Znaly jste někoho z nich? Ne! nikdo z nás tam nebyl, nikdo neví co se odehrálo. Ale třeba konkrétně mě nido a nic nepřesvědčí že to udělal. Na to jsem ho znala až moc dobře a mnoho let.

komarius ( 22. ledna 2011 15:38 )

vydrž,už tě hledám

Shelby16 ( 22. ledna 2011 00:36 )

já také nikoho nemám, ale zatím jsem ještě neskončila u Dr. Chocholouška a tarasnicí. Třeba nakonec to bude Japonec, kdo o mě bude mít zájem...

Shelby16 ( 22. ledna 2011 00:34 )

Zabít někoho ze žárlivosti - to je vrchol !! Každopádně ten kluk byl psychopat. Když někdo někoho nechce - je potřeba se v klidu rozejít a hledat někoho jiného ! Na zeměkouli je 7 miliard lidí !

kravanebeska ( 21. ledna 2011 18:03 )

... presumpce neviny?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání