Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zaměstnanci: Albert nemá ochranku, stal se rájem zlodějů!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Richard Veselý, mivrk - 
5. ledna 2011
17:02

Supermarkety Albert se údajně staly rájem zlodějů. Podle jejich zaměstnanců totiž vedení firmy zrušilo v prodejnách ochranku. Zboží z regálů se tak prý bezmocným prodavačům ztrácí před očima a zloději se jim smějí do obličeje.

„Denně zaznamenáváme chybějící zboží za zhruba 10 tisíc korun na jedné prodejně. Zaměstnanci jsou zoufalí, neboť je jim ze strany zlodějů vyhrožováno násilím,“ napsali zaměstnanci supermarketů médiím v anonymním dopise. Zloději si údajně zkušeně vybírají dražší zboží, které se jim následně snadno podaří prodat. Nejlépe prodejné věci často mizí z regálů chvíli po doplnění, aniž by je kdokoliv zaplatil na pokladně. Z prodavačů si chmatáci nedělají vůbec nic, dokonce jim opakovaně vyhrožují násilím.

Vedení společnosti ale změnu bezpečnostního systému v loňském roce, i zvýšení počtu krádeží jednoznačně popírá. "Systém ochrany prodejen jsme zmodernizovali už v roce 2009. Z bezpečnostních důvodů nemohu přesně popsat, jak funguje, rozhodně je ale efektivnější, než byl v minulosti," řekla pro Blesk.cz ředitelka komunikace společnosti Ahold, která síť supermarketů vlastní, Dana Dvořáková. "Rozhodně se nezvýšil počet krádeží, manka se dokonce ve srovnání roku 2009 a 2010 o pět procent snížila," dodává Dvořáková.

Ochranka za všechny prachy

Jedna z novinek, kterou společnost Ahold zavedla, je tzv. mobilní ochranka. Ta ale podle tvrzení zaměstnanců k zamezení krádeží nestačí. Trvá prý okolo půl hodiny, než přijede. „Žádný zloděj tam na ně čekat nebude," komentují to zaměstnanci Albertu. Ani to ale podle vedení firmy není pravda. "Půl hodiny to rozhodně není, ta doba příjezdu je mnohem kratší," řekl nám tiskový mluvčí Aholdu Petr Chadraba. "Počet odchytů pachatelů krádeží jsme zvýšili o deset procent," doplňuje mluvčí.

rukoollaa ( 12. srpna 2014 11:23 )

založili jsme na naší prodejně odborovou organizaci a jen čekám jestli nám to alespoň trošku pomůže,ale věříme že ano,protože se ve vešem postavili za nás a konečně se začalo něco dít.Šikana a sprosté nadávky naší managerky i před zákazníky,to jen jen střípek z ntoho co se u nás děje...60-80hod.měsíčně zadarmo a pořád je to málo...během půl roku kvůli ní odešlo 30 lidí a nikdo to neřeší,oblastní je její kamarádka,takže to drží pod pokličkou a všechno jí prochází..je to hnus,jak s lidma zacházejí.

rukoollaa ( 12. srpna 2014 11:19 )

jsem taky zaměstnanec Aholdu a již několikrát se u nás dával podnět pro pracovní úřad,že se nedodržuje zákoník práce...šikana atd.Kontrola se vždycky nahlásila 3 dny předem,takže byl čas na to,aby se docházka přepsala jak má být,a managerka obešla všechny zaměstnance a řekla jim co mají říkat a jestliže něco řeknou co by neměli,takže dostanou hrubé porušení kázně a půjdou..takže z toho vyplívá,že kontrola dopadla vždycky dobře

otrokaholdu ( 25. února 2011 20:42 )

otrokaholdu ( 26. ledna 2011 18:07 )

Souhlasím , jsem zaměstnanec již delší dobu a jde to od 10 k 5!! jen neustálá buzerace,samé příkazy,zákazy.Přestávka je sprosté slovo a neustálé slovní napadaní zákazníkama - raději nechat bez komentáře.tak posluochám ty lékaře jak stávkují a dávají výpovědi ,k vůli vyšším platům... co by asi jedli ,kdyby začaly stávkovat prodavačky??? taky se nám nelíbí pracovat za 53,10 na hodinu!!!Ale vlaastně ten adventní kalendář na vánoce - to byl náš 13 plat...

hitovka ( 18. ledna 2011 19:12 )

Souhlasím, hlavně zdraví, nakradem si sami.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání