Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čeští Bonnie a Clyde: Jeho zabili, ona si vzala život

Autor: ČTK, mivr - 
12. prosince 2010
11:22

Žili jako legendární Bonnie a Clyde a podobně dopadli. Řeč je o manželském páru z Česka, který byl zastřelen při pátečním nezdařeném přepadení banky v německém Karlsruhe. Vše nasvědčju tomu, že čtyřicetiletý muž a jeho o dva roky mladší manželka byli hledaní 15 let.

Policie sdělila, že jde velmi pravděpodobně o patnáct let hledaný pár, který měl na svědomí krádeže a loupeže v hodnotě zhruba dvou milionů eur (asi 50 milionů korun).

Muže zastřelili policisté, jeho komplicka podle prvních informací vložila zbraň do úst a vzala si život. Jistotu bude mít policie až po testech DNA, už teď je ale jasné, že jde o český manželský pár. Oba se ubytovali v Karlsruhe poblíž dějiště přepadení a měli u sebe osobní průkazy.

Manželé měli od policistů přezdívku "lupiči-gentlemani", která se vztahuje na okolnost, že zpočátku byli při loupežích velice zdvořilí; za loupež se omlouvali, jedné oběti vrátili i klíče od bytu. Jak dnes ale policie uvedla, nebyli to žádní beránci: "Vždycky dávali jasně najevo, že zbraň v případě potřeby použijí," poznamenal policejní mluvčí. Loupežné duo působilo v jižním Falcku a severním Bádensku.

Akce jim nevyšla

Zatím není jasné, kolik peněz chtěli získat při pátečním přepadení. Do banky vtrhli oba ozbrojeni pistolemi krátce před zavírací dobou, maskovali se parukami, brýlemi a čepicemi. Podle policejního ředitele byli zjevně překvapeni, že banka byla krátce před zavřením plná zákazníků.

"Ohrožovali pistolí přítomné, a vynutili si tak vydání několika desítek tisíc eur," stojí v tiskové zprávě policejního ředitelství v Karlsruhe. Tyto peníze pak byly u zastřeleného nalezeny.

Pracovníci banky zalarmovali policisty krátce před čtvrtou hodinou odpoledne a zasahující hlídka přijela na místo ve chvíli, kdy lupiči prchali z budovy. Ti před přijíždějící policií utekli na druhou stranu ulice a muž zahájil na policisty palbu. Trefil přitom mladou policistku do nohy, brzy ale sám padl za oběť kulce dalšího policisty. Pokud jde o lupičku, podle policie ukazují její zranění, že zřejmě spáchala sebevraždu - podle zranění v ústech si nejspíše vložila pistoli do úst a zmáčkla spoušť.

Německá policie případ vyšetřuje a do začátku příštího týdne nehodlá poskytovat další informace. Stav zraněné policistky se prý zlepšuje.

anasyi ( 14. prosince 2010 17:15 )

...mozna i bilej...

lamis ( 12. prosince 2010 12:20 )

me pred tydnem ,presne takovy ,zasra nci ,vykradly barak ,co nevzaly tak znicili , pustili jeste vsude vodua a zacpali ji spuntama ,hruza a des k,dyz jsme se vratily z prace ,to nepreji nikomu ,to se snad ani neda uklidit skrine, vylamane ,koberce mokre ,muzu vyhodit, a hlavne take co ukrali i nebylo toho malo ,uz aji nejake darky proste vse vzali, barak mame vzhuru nohama a policajti ti vi tak pekne hov no,pekny darek na Vanoce .tak ze ,to takovym koupeznikum s celeho srdce preji,a nasi policajti ti zjisti tak tak jedno velky kulovy ,jeste jsu v soku mam zdemolovany byt ujela jsem k dceri nemuzu se s toho vzpamataovat ,ted uz se to tam opravuje a nejsou to zrovna male castky ,vim o cem pisi ,strilet do lidi to urcite, ne ani do zlodeju ,ale chytit a strcit do basi,znicili me a cele moji rodine VANOCE, SKRINE VYLAMANE VSE VYSYPANE POZEMI TAK ,TAK JSEM ZASE PRO ZMENU DOPADLA JA , ZADNE SMYLOVANI OKAMZITE DO BASI S NEMA A NA DLOUHO

gogo ( 12. prosince 2010 08:36 )

To je opravdu úspěch !

delavar ( 11. prosince 2010 23:43 )

Tam to riešili samopalmi vzor 58 a žiadna kočka tam nebola.DS/skratka dočasní slováci/ to riešia rýchlo a efektívne.

kacota ( 11. prosince 2010 23:41 )

Nora si tu z nás robí srandu a kasu videla akurát tak pri nedelnom nákupe ...resp.videl ! že Nora ? ja so si normálne predstavila tych nemeckých dělníkov za pásom a v tej banke jak plačú, že teraz je s nimi amen ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání