Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tajemná smrt nadějného zpěváka (†25)

Jedna z posledních Tomášových fotografií.
Jedna z posledních Tomášových fotografií.  (Autor: anc)
Autor: cas.sk, hto, oj, lenak - 
5. října 2010
05:00

Tragédie zůstává zahalena rouškou tajemství. Smrt vycházející hvězdy Tomáše "dAsKa" Bobovčáka (†25) si neumí nikdo vysvětlit. Rady si neví ani policie. Šlo o nešťastnou náhodu, sebevraždu nebo Tomášovi z okna v pátem patře někdo pomohl?

Zpěvák skupiny The Bridgeheads vypadl z okna v pátém patře paneláku ve slovenském Bardejově. Zraněním podlehl po deseti dnech v nemocnici i přes usilovnou snahu lékařů.

Příbuzní jsou zdrceni. Tomáš před smrtí trpěl strašnými bolestmi. „Strašně ho bolela hlava. Z plánovaného turné jsme stihli odehrát jen čtyři koncerty. Když jsme cestovali na pátý, museli jsme se vrátit v polovině cesty. Tomášovi bolesti se vystupňovaly do takové míry, že by se nedokázal postavit na pódium,“ říká zpěvákova manželka a zároveň manažerka The Bridgeheads „dAsKa“ Patrícia (24).

Že něco není v pořádku, si všimli i diváci. Fanynka skupiny Jana popsala průběh koncertu, který Tomáš odehrál krátce před smrtí: „Tomáš nevypadal dobře. Byl nějaký divný, jako kdyby ho něco bolelo. Nezdál se nám ve své kůži.“

Spíš nehoda, než sebevražda

Mladý umělec absolvoval i lékařské vyšetření. „Bolesti hlavy vysvětlovali tím, že se odvíjejí od problému se zády. Předepsali mu prášky,“ říká Patrície se smutkem v hlase. Ona i Tomášovi bratři Michal Wizb (21) a Jozef Lemmee (23), kteří jsou zároveň dalšími členy The Bridgeheads, odmítají, že kvůli tomu zpěvák spáchal sebevraždu. Připouštějí ale, že zdravotní těžkosti mohly přispět k nešťastné souhře okolností. „Tomáš měl totiž i závratě,“ vysvětlila Patrície, která si nemyslí, že by texty, které psal, byly depresivní. „Nazvala bych je spíš realistickými. Takový byl Tomášův pohled na svět,“ upřesnila Patrície.

Zpěvák měl navíc množství plánů.  „K novému albu natočil jedenáct videoklipů, chtěl vystavovat obrazy v galeriích, točit filmy. Všechno se už připravovalo. Bylo by nelogické, kdyby si sáhl na život,“ vylučuje Patrície. Po Tomášově nečekaném odchodu se jeho bratři rozhodli připravit rozlučkový koncert a videodokument.

Zdroj: Čas.sk

fire_alarms ( 14. ledna 2011 22:17 )

Fucking good riddance I say, emo wankers. Death to them all!!!

ardaj ( 6. října 2010 07:06 )

Bolest hlavy,znám ale doktoři daj leky a mazej dom,teprve ted ,před důchodem s tím něco začai dělat...prej at v klidu domakám...chudák kluk,nedostal šanci

cert ( 6. října 2010 06:18 )

Názorů lidí ne, ale názorů rasistického póvlu možná ano.

anka ( 6. října 2010 01:51 )

nutno poznamenat, ze vsichni dopredu vime, ze by se tam objevila spousta rasistickych nazoru......tak podle me Blesk dela dobre, ze tam diskuzi neotvira...

zirafa ( 5. října 2010 13:51 )

bohužel, asi těžko..... asi se bojí názorů lidí.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání