Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Tělo Křejčířova obchodního partnera nalezeno v JAR

Smrt německého podnikatele je spojována s Radovanem Krejčířem
Smrt německého podnikatele je spojována s Radovanem Krejčířem  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, Kjak - 
3. října 2010
10:22

V Jihoafrické republice bylo nalezeno tělo zavražděného německého podnikatele Uweho Gembally, obchodního partnera Radovana Krejčíře.

Německý zpravodajský magazín Stern naznačil, že v centru podezření je uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř, jemuž měl Gemballa do JAR dodávat luxusní automobily a pašované peníze.

Tělo Gembally, jenž byl nezvěstný od února, bylo podle jihoafrické policie nalezeno zabalené v celofánové folii západně od metropole JAR Pretorie.
Stern tvrdí, že Krejčíř a Gemballa byli v kontaktu nejméně od konce 90. let a nejméně jednou se setkali v nejmenovaném pražském hotelu v roce 2002. Krečíř prý zjevně německého podnikatele přesvědčil, aby mu do Jihoafrické republiky vozil automobily a v nich pašoval velké obnosy v dolarech a eurech, píše magazín.


Stern se odvolává na Juana Meyera, dalšího údajného bývalého obchodního Krejčířova partnera. Podle Meyera se však Gemballa a Krejčíř spolu nepohodli. Loni v září totiž Krejčíř očekával dodání luxusního vozu Porsche Cayenne, v němž měly být schovány peníze. Automobil dorazil, ale bez slíbených peněz.
Podle informací Sternu to byl pravděpodobně právě tento obchod, který stál Gemballu život.

gogo ( 4. října 2010 21:17 )

Těch zlodějů a podvodníků tu již bylo a je tolik, že je opravdu těžké udělovat medaile... A někteří jsou tak skromní, že se o nich téměř ani neví...

goneril ( 3. října 2010 16:28 )

husqarnowicz ( 3. října 2010 13:19 )

husqarnowicz ( 3. října 2010 13:18 )

drazor ( 3. října 2010 12:52 )

Krejčíř je pro naše soudy i ty z JAR nevinen,šlohnul totiž moc peněz,pokud by zpronevěřil 50 000kc tak by šel sedět hned.Věřím ve spravedlnost a už se těšim na jeho novou fotku jak leží zabalený v celofánové folii.Kdo jiného balí do celofánu,tak je do něj časem zabalen taky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání