Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pirát z D1 půjde k soudu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jad - 
4. září 2010
09:04

Luboš L. (41), který letos v březnu za volantem Škody Superb vytlačil z dálnice D1 nedaleko Mirošovic řidičku mazdy, se bude zodpovídat před soudem. Podle státního zástupce se totiž dopustil hned dvou úmyslných trestných činů – pokusu o těžké ublížení na zdraví a poškozování cizí věci. Bezohlednému řidiči hrozí až dvanáct let vězení.

Státní zástupce prostudoval vyšetřovací spis a vypracoval obžalobu, kterou podal ke Krajskému soudu v Praze. „Řidič prudce najel pravou částí svého vozidla z levého jízdního pruhu do pravého jízdního pruhu na vozidlo Mazda 323 a úmyslně tak vytvořil náhlou překážku v jízdě tomuto vozidlu,“ vyplývá z odůvodnění obžaloby.

629401:gallery:true:true

Luboš L. vinu popírá a tvrdí, že to v žádném případě nebyl úmysl, ale jen řidičská chyba.

„Zvažujeme další postup. Jednou z možností je, že si necháme vypracovat revizní posudky z oboru psychologie, psychiatrie a dopravy,“ řekl Blesku advokát Luboše L. Pavel Szkandera.

zaviracispendlik ( 4. září 2010 21:26 )

to jsou jenom dohady

gevi ( 4. září 2010 17:07 )

že se u soudu nepodaří prokázat mu úmysl. Asi každému je jasné, že jednal v afektu a že to je jednoznačně pokus o vraždu. Jenže soud je něco jiného. Tam to bude jeho tvrzení proti tvrzení poškozených a pokud on bude trvat na tom, že žádná gesta ani jiné vyhrůžky nedělal a že incident byla jeho řidičská sice hrubá, ale přece jen chyba, pak má šikovný obhájce slušnou možnost dostat ho z toho s minimálním trestem. Pokud před svým činem - a já věřím, že mu bafly saze a v tom vzteku je chtěl zabít - dělal nějaká jednoznačná gesta, tato nejsou zachycena na žádné kameře a těžko se budou prokazovat.

krojc ( 4. září 2010 15:26 )

že tu neplatí ta obávaná muslimská šaríja. Chlapovi v Saudské Arábii chtějí udělat obrnu nohou za to, že zmrzačil jiného. Tomuhle dobrotisku bych dopřál pár kotrmelců ve stotřiceti z dálnice do lesa a půjčil bych mu na to auto Škoda 120 - vůz profesionálů . Třeba by to bylo jako výchova účinnější než relax v krimu nebo dlouhej kouř doma, jak píše arcaben.

arcaben ( 4. září 2010 11:57 )

BUDE!!Doma u domácího kina s ovládačem v jedné ruce a s dlouhým kouřem v druhé!!

sakra ( 4. září 2010 10:17 )

"Hrozí mu až 12 let". Nenechme se vysmát. Za peníze a úroveň našich soudů v žádném případě. Povíme si to po soudech a několikerém odvolání. Sedět v žádném případě nebude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání