Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Policisté ho nechali umírat: Půjdou k soudu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Čermák - 
3. září 2010
23:07

Dva policisté z Jablonce nad Nisou se budou před soudem zpovídat z možná zcela zbytečné smrti Ladislava Flekny (†88). Ten loni v prosinci zemřel v lese u obce Kořenov v Jizerských horách. Podle jeho syna může za smrt neprofesionální a odfláknutá práce policie, která včas nezajistila pomoc horské služby.

Flekna se loni v prosinci nevrátil z večerní procházky, jeho bezvládné tělo bylo objeveno až druhý den dopoledne. Policisté místo obehnali páskou a muže prohlásili za mrtvého. Až po půl hodině k němu pustili lékaře, který zjistil, že podchlazený důchodce je stále naživu. Zemřel až cestou do jablonecké nemocnice.

Mohl Ladislav Flekna (†88) žít?

„Ty dva amatéry, kteří ani nepoznali, že táta žije, z jeho smrti neviním. Tady došlo k jinému průšvihu,“ myslí si Tomáš Flekna. Podle něj za smrt jeho otce mohou jiní policisté, kteří o ztraceném důchodci věděli už od předchozího večera, ale horskou službu, jež má s hledáním lidí v horách zkušenosti, zavolali až druhý den. „Chlapi z horské pak tátu našli během čtvrt hodiny. Kdyby jim dali vědět včas, mohl otec možná žít,“ pokračoval.

Jeho slova tehdy potvrdil i René Mašín, náčelník Horské služby Jizerských hor. „Vše bylo v režii policie. Podle mého názoru zde došlo hned k několika profesionálním selháním,“ řekl Blesku po nešťastné události.

Tomáš Flekna si na postup policie stěžoval. Státní zástupkyně však jeho stížnost smetla ze stolu a navrhla obžalovat jen dvojici policistů, která umírajícímu muži neposkytla pomoc. U soudu jim hrozí až rok vězení.

vinnetouvi ( 3. září 2010 23:37 )

Nebo taky do dvou set let, říká synáček I tomuhle dítěti je cca 68 let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání