Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hřensko: Skála na spadnutí, řidičům je to jedno!

Blesk situaci u uzavírky monitoroval včera čtvrt hodiny. Za tu dobu projelo kolem zákazu vjezdu bez povšimnutí zhruba dvacet automobilů
Blesk situaci u uzavírky monitoroval včera čtvrt hodiny. Za tu dobu projelo kolem zákazu vjezdu bez povšimnutí zhruba dvacet automobilů  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: Ondřej Čermák, Kjak - 
1. září 2010
23:30

Zřícením na frekventovanou silnici v Hřensku hrozí přes 200 tun těžký skalní masiv. Zhruba 500 metrů dlouhý úsek musel být proto pro dopravu uzavřen. Přesto, jak se Blesk přesvědčil, někteří řidiči neuvěřitelně hazardují a i přes zákaz pod nebezpečnou skálu vjíždí. A to včetně šoféra plně obsazeného polského autobusu, který tak ohrozil desítky životů!

„Podle zprávy našeho geologa hrozí bezprostřední zřícení velkého skalního bloku. Nebezpečí je velké a nikdo by ho neměl podceňovat,“ varuje Tomáš Salov ze Správy Národního parku České Švýcarsko. Proč řidiči tak riskují?

Starosta Hřenska Josef Černý má jednoduché vysvětlení. Objízdné trasy totiž prakticky neexistují. „Kdybych chtěl těch pár metrů objet, trvalo by to zhruba dvě hodiny jízdy. Sám za uzavírkou bydlím, a na radnici, která je na druhé straně, chodím raději pěšky,“ řekl starosta.

Policie na místo bude denně jezdit

Zareagovat se chystá i policie. „Na místo budeme nárazově několikrát denně vyjíždět. Nepřetržitě zde hlídat nemůžeme, na to nemáme dost lidí,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Haňka. Kdy bude silnice opět zprovozněna, zatím nikdo neví. Sanace skály má stát několik milionů a o jejím financování se nyní dohadují Ředitelství silnic a dálnic s Národním parkem České Švýcarsko.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání